Logo 112brabantnieuws.nl
CORONAVIRUS Coronavirus

63 mensen overleden en meer dan 800 nieuwe patiënten

  •   keer gelezen

VEGHEL/UDEN/OSS | Sinds gisteren zijn 811 mensen positief getest op het Coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 5560. Onder hen zijn 1495 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest).

63 patiënten zijn sinds de vorige update gemeld als overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 276 mensen gemeld als overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 55 en 97 jaar.

Meierijstad, Uden, Oss, Bernheze en Boekel
In Meierijstad zijn er 139 mensen besmet met het Coronavirus. In Uden ligt dat aantal op 92 en in Boekel op 42. Daarmee heeft Boekel van heel Nederland per 100.000 inwoners het hoogste aantal besmettingen. Oss heeft 73 Coronapatiënten en Bernheze 67. 

'Werkelijke aantal ligt hoger'
De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1739 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (758) en Noord-Holland (740). "Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe Coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners", aldus het RIVM. Het aantal gemelde patiënten en overleden patiënten kan per dag verschillen om verschillende redenen. "Zo zien we dat overleden patiënten niet altijd op dezelfde dag gemeld worden. Dat de aantallen per dag schommelen zegt nog niets over het effect van de maatregelen die sinds half maart ingesteld zijn. Naar verwachting zal dat effect pas eind deze week of begin volgende week te zien zijn", besluit het RIVM. 

Deze kaart toont het aantal patiënten per 100.000 inwoners, zoals doorgegeven door GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst 'en en gemeenten per 24 maart 2020.
Door correcties achteraf in het systeem kunnen wijzigingen optreden. Van 200 patiënten is de woonplaats nog onbekend.

Meer berichten