166 nieuwe Coronadoden, meer nieuwe Coronapatiënten in ziekenhuis dan gisteren [CORONAVIRUS] | Kliknieuws
Logo 112brabantnieuws.nl
CORONAVIRUS Coronavirus

166 nieuwe Coronadoden, meer nieuwe Coronapatiënten in ziekenhuis dan gisteren

  •   keer gelezen

VEGHEL/UDEN/OSS | Het RIVM meldt dat er sinds gisteren 625 nieuwe Coronapatiënten zijn opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Dat is toch weer een flinke stijging ten opzichte van gisteren. Toen ging het om 447 nieuwe patiënten. Het totaal aantal Coronapatiënten dat in het ziekenhuis is opgenomen of opgenomen is geweest ligt op 5.784. Het dodenaantal steeg met 166 naar een totaal van 1.339. 

"De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten", meldt het RIVM.
Het aantal nieuw gemelde besmettingen is 1083. In totaal zijn er nu 14.697 besmettingsgevallen bekend. Dat aantal ligt in werkelijkheid veel hoger, doordat lang niet iedereen wordt getest.

Meierijstad, Uden, Boekel, Bernheze en Oss
Het aantal in het ziekenhuis opgenomen COVID-19 patiënten ligt in Meierijstad op 124. In Uden en Boekel zijn respectievelijk 77 en 26 Coronapatiënten opgenomen. In Oss 86 en in Bernheze 65.

Noord-Brabant
De trends in de opnames per provincie zijn onveranderd ten opzichte van gisteren. Noord-Brabant lijkt over de piek van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames heen te zijn. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg is dit nog niet zichtbaar. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

Deze kaart toont het aantal opgenomen patiënten in het ziekenhuis per 100.000 inwoners, zoals doorgegeven door GGD. Door correcties achteraf (in het systeem) kunnen wijzigingen optreden.

Meer berichten