RIVM meldt 148 nieuwe sterfgevallen: 'Om de verspreiding blijvend te vertragen is een lange adem nodig' | Kliknieuws
Logo 112brabantnieuws.nl
Meldingen aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  tot en met 1 april 10:00 uur zijn weergegeven in blauw. Meldingen van 1 april 10:01 uur tot en met 2 april 10:00 uur zijn weergegeven in groen.
Meldingen aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu tot en met 1 april 10:00 uur zijn weergegeven in blauw. Meldingen van 1 april 10:01 uur tot en met 2 april 10:00 uur zijn weergegeven in groen. (Foto: Milan Smorenburg)

RIVM meldt 148 nieuwe sterfgevallen: 'Om de verspreiding blijvend te vertragen is een lange adem nodig'

  •   keer gelezen

VEGHEL/UDEN/OSS | Het RIVM meldt dat er sinds gisteren 502 nieuwe Coronapatiënten zijn opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Dat zijn er minder dan gisteren. Toen ging het om 625 nieuwe patiënten. Het totaal aantal Coronapatiënten dat in het ziekenhuis is opgenomen of opgenomen is geweest ligt op 6.286. Het dodenaantal steeg met 148 naar een totaal van 1.487. 

"Vandaag zijn er 502 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn sinds gisteren 148 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden", meldt het RIVM. 

"De eerste effecten van de maatregelen lijken volgens het RIVM zichtbaar. "Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Om de verspreiding van het virus blijvend te vertragen is een lange adem nodig. Het is dan ook heel belangrijk dat iedereen de maatregelen de komende periode blijft opvolgen", aldus het RIVM.
Het aantal nieuw gemelde besmettingen is 1026. In totaal zijn er nu 15.723 besmettingsgevallen bekend. Dat aantal ligt in werkelijkheid veel hoger, doordat lang niet iedereen wordt getest.

Meierijstad, Uden, Boekel, Bernheze en Oss
Het aantal in het ziekenhuis opgenomen COVID-19 patiënten ligt in Meierijstad op 134. In Uden en Boekel zijn respectievelijk 80 en 27 Coronapatiënten opgenomen. In Oss 93 en in Bernheze 68.

Oversterfte
Sinds de griepepidemie van 2009 houdt het RIVM wekelijks het aantal overleden mensen in de gaten in samenwerking met het CBS Centraal Bureau voor de Statistiek  Centraal Bureau voor de Statistiek. De CBS-cijfers laten alle sterfgevallen in Nederland zien, ongeacht de doodsoorzaak. Gewoonlijk zijn er deze tijd van het jaar tussen de 2700 en 3000 sterfgevallen per week. De meest recente sterftecijfers in Nederland laten zien dat in de week van 19 tot en met 25 maart 2020 naar schatting tussen de 870 en 1181 meer personen overleden zijn dan verwacht in deze week. Een aanzienlijk deel daarvan is naar verwachting gerelateerd aan COVID-19. Welk deel dat precies is, wordt pas later uit de doodsoorzakenregistraties duidelijk.

Deze kaart toont het aantal opgenomen patiënten in het ziekenhuis per 100.000 inwoners, zoals doorgegeven door GGD. Door correcties achteraf (in het systeem) kunnen wijzigingen optreden.

Meer berichten