Afbeelding

Man rijdt onder invloed en toont vals rijbewijs

112 3.436 keer gelezen

VEGHEL | De politie heeft dinsdagavond een auto gecontroleerd op Schansoord in Erp. De auto was niet voorzien van een APK. De politie gaf de bestuurder een stopteken en trof de bestuurder onder invloed van alcohol aan in zijn voertuig.

"Wij spraken de bestuurder aan en roken meteen een sterke alcohollucht uit de auto komen. Toen we het rijbewijs controleerden, bleek dit een nep exemplaar te zijn", aldus de politie.

Uit onderzoek bleek de verdachte geen rijbewijs te hebben. De verdachte werkte mee aan de ademtest op straat en blies een P/A. Dit wil zeggen dat er een indicatie is dat hij te veel gedronken heeft als hij beginnend bestuurder is. "De verdachte had geen rijbewijs en wordt dan volgens de wet gezien als beginnend bestuurder.
De verdachte werd aangehouden voor het rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs en rijden met een vals document", meldt de politie.

Op het bureau blies de verdachte nog op het ademanalyseapparaat en daaruit kwam het resultaat 145 UGL. Dit is te veel. Het valse rijbewijs is door de politie in beslag genomen en er is een dossier opgestuurd naar justitie. De straf volgt op een later moment.