Logo 112brabantnieuws.nl
Foto:

Man (24) ontsnapt op sokken, maar wordt aangehouden voor wapen- en drugsbezit

  •   keer gelezen

VORSTENBOSCH | De politie heeft zaterdagmiddag een man aangehouden in Vorstenbosch. De man had vuurwapens, drugs en een grote hoeveelheid geld in huis.

Wijkagent Mieke Bode ging zaterdag op gesprek bij een bewoner in Vorstenbosch naar aanleiding van klachten uit de wijk. Nadat ze de reden van haar komst had medegedeeld, liet de bewoner haar binnen. Tijdens het gesprek zag Mieke een vuurwapen liggen op de kast waarop de bewoner direct werd aangehouden. De 24-jarige man werkte in eerste instantie mee, maar wist uiteindelijk (op zijn sokken) te vluchten in de richting van Nistelrode. Hierop werd er een grote zoekactie georganiseerd waarbij de hondengeleider en de politieheli een belangrijke rol hebben gespeeld. 

Politieheli
Na een zoektocht van ongeveer 1.5 à 2 uur werd de verdachte in een bosperceel aangetroffen. Hij had zich verstopt onder diverse takken waarbij hij voor de agenten op vijf meter nog steeds niet zichtbaar was, maar de politieheli en de hondengeleider konden hem zonder problemen traceren. De woning is doorgezocht waarbij uiteindelijk vuurwapens, drugs en een grote hoeveelheid geld is aangetroffen. De zaak is overgedragen aan de recherche. Ook zal de gemeente in kennis gesteld worden en zal er een bestuurlijke rapportage worden opgemaakt.

Meer berichten