Voortvluchtige Koos R. opgepakt in Málaga | Kliknieuws
Logo 112brabantnieuws.nl

Voortvluchtige Koos R. opgepakt in Málaga

  •   keer gelezen

MALAGA | De Spaanse politie heeft woensdagavond de 66-jarige Koos R. opgepakt in Málaga. De Lithenaar werd in juli 2017 door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar voor een dubbele poging tot doodslag. R. -een lid van een bekende familie uit Oss en Lith- was na zijn veroordeling echter gevlucht.

Koos R. werd op 28 oktober 2014 aangehouden. Hij werd in Lith achtervolgd door de politie en daarbij werden snelheden van 150 kilometer per uur gehaald. Hij probeerde agenten in hun auto van de weg te drukken. Toen zijn auto tot stilstand was gekomen in een sloot, spoot hij met pepperspray in de ogen van een agent. Zijn broer van 61 jaar werd toen ook opgepakt en zit nog vast.
Het Openbaar Ministerie en de politie hadden al het vermoeden dat R. in het buitenland zat. Bij een politiecontrole in Málaga werd de internationaal gesignaleerde R. aangehouden. Nederland is een overleveringsprocedure gestart.
Persofficier Janine Kramer: “Het is goed dat hij nu zijn straf kan uitzitten. De feiten waarvoor hij is veroordeeld zijn niet gering en met dank aan de Spaanse collega’s is hij nu alsnog gepakt.”

Meer berichten