Deskundigen adviseren tbs met dwangverpleging voor verdachte dodelijke steekpartij | Kliknieuws
Logo 112brabantnieuws.nl
<p>Bloemen op de Julianasingel. (Foto: Gabor Heeres, Foto Mallo)</p>

Bloemen op de Julianasingel. (Foto: Gabor Heeres, Foto Mallo)

Deskundigen adviseren tbs met dwangverpleging voor verdachte dodelijke steekpartij

  •   keer gelezen

DEN BOSCH | De pro-formazitting in de zaak van de doodgestoken Rik van de Rakt uit Heesch vond vandaag plaats in de rechtbank in Den Bosch.

Rik was zondag 19 april onderweg naar zijn werk in Oss, maar werd rond 7.45 uur zwaargewond naast zijn fiets aangetroffen op de kruising van de Julianasingel en Dr. Saal van Zwanenbergsingel. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar konden niets meer voor hem betekenen. De politie stelde direct een groot onderzoek in. Een getuige had een verward persoon gezien op het treinstation Oss Centraal. Agenten zagen daar een man met een fiets. Hij had een mes op zak en werd aangehouden als verdachte van de steekpartij. Slachtoffer en verdachte kenden elkaar niet.

Advies
Uit onderzoek blijkt dat bloedspatten op de rugzak van het slachtoffer afkomstig zijn van de verdachte. In de rapportage van deskundigen staat een advies voor tbs met dwangverpleging. De verdachte -een statushouder uit Soedan die in Heesch woonachtig was- is volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard. In januari wordt de zaak inhoudelijk behandeld bij de rechtbank. De officier van justitie gaat dan ook de strafeis bekendmaken.

Meer berichten