Logo 112brabantnieuws.nl

De belangrijke rol van zoenen in een relatie

  •   keer gelezen

Uiteraard weet iedereen dat zoenen een belangrijk onderdeel is van een relatie, maar wetenschappelijk onderzoek uit 2013 laat zien hoe belangrijk zoenen ook echt is. Het ziet er niet alleen sexy uit, maar het heeft dus ook daadwerkelijk een functie.

Zoenen om het kaf van het koren te scheiden

Uit het onderzoek blijkt dat veel mensen zoenen gebruiken om een eerste selectie van partners te maken. Het is een manier om een nieuwe potentiële partner uit te testen. Al hoewel zoenen voor vrouwen erg belangrijk blijkt te zijn, is het ook voor mannen belangrijk. Zoenen helpt dus bij het uitkiezen van een partner.

Niet alleen belangrijk in het begin

Als je dit zo leest kan je denken dat zoenen alleen belangrijk is aan het begin van een relatie. Echter blijkt dat zoenen ook gedurende een relatie belangrijk is. Regelmatig zoenen is een belangrijke factor in het goed houden van een relatie en om beide partners gelukkig te houden. Het onderzoek laat zien dat er de kwaliteit van een relatie beter is naarmate er meer gezoend wordt. Verrassend genoeg is deze link niet te zien tussen seks en een gelukkige relatie. Je zou dus kunnen zeggen dat zoenen belangrijker is dan seks, wie had dat verwacht?

Belangrijkst tijdens de vruchtbare periode

Een tweede onderzoek van dezelfde auteurs keek naar de link tussen zoenen en de menstruatiecyclus van vrouwen. Hieruit blijkt dat vrouwen zoenen het belangrijkst vinden in de periode van de menstruatiecyclus waarin ze het meest vruchtbaar zijn. Je kan dus stellen dat zoenen een manier is van vrouwen om te kijken of een partner goede genen heeft. 

Vergeet zoenen niet na een liefdesbreuk

Het is dus duidelijk dat zoenen in elk stadium van een relatie belangrijk is. Waar we het nog niet over hebben gehad is zoenen na een relatiebreuk of tijdens liefdesverdriet. Er zijn veel liefdesverdriet fases, maar wat altijd helpt om liefdesverdriet te vergeten is intimiteit. Als je dichter bij iemand staat en je veilig voelt kun je je oude vlam vergeten. Zoenen is natuurlijk een goede vorm van intimiteit die je al snel kan gebruiken. Daarnaast kan je zoenen dus ook gebruiken om de kwaliteit van een eventuele nieuwe partner te testen. Vergeet het zoenen dus niet na het einde van een relatie, want zelfs dan kan zoenen je helpen om je beter te voelen!

Meer berichten