Logo 112brabantnieuws.nl
<p>Vrouw overleden bij ongeval in Neerlangel. (Charles Mallo, Foto Mallo)</p>

Vrouw overleden bij ongeval in Neerlangel. (Charles Mallo, Foto Mallo)

Celstraf voor dodelijk ongeval met jetski op Maas

  •   keer gelezen

DEN BOSCH | Een 34-jarige man uit Beneden-Leeuwen is woensdag door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval met een jetski op de Maas. Hij moet 9 maanden de gevangenis in, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. Ook moet de man schadevergoedingen van ruim 61.000 euro betalen aan de nabestaanden.

De man leende in augustus 2019 een waterscooter van zijn neef om een stukje op de Maas bij Neerlangel te varen. Zijn neef stond in een kleine inham te wachten op de terugkomst van zijn familielid. Bij hem waren nog meer mensen, waaronder zijn vriendin die tot haar middel in het water stond. Deze vrouw werd geraakt en overvaren toen de man uit Beneden-Leeuwen vlak voor de groep een bochtje met de jetski wilde maken om hen nat te maken. Het slachtoffer- een 23-jarige vrouw uit Deursen-Dennenburg- overleed diezelfde dag aan haar verwondingen.

Dood door schuld
Volgens de rechtbank kwam de verdachte met een te hoge snelheid de inham in en kwam hij bewust richting de groep. Hij had geen klein vaarbewijs, wat nodig is voor het besturen van een jetski. De verdachte liet het gas los om te sturen, maar realiseerde zich te laat dat een jetski dan rechtdoor gaat. Hij handelde volgens de rechtbank zeer onvoorzichtig en onachtzaam. De verdachte uit Beneden-Leeuwen is al eens eerder veroordeeld voor een verkeersdelict op de weg, waarbij een ander gewond raakte. Hij kreeg toen een celstraf en rijontzegging. De rechtbank houdt er ook rekening mee dat de verdachte niet op kwam dagen in de rechtbank.

Meer berichten