Logo 112brabantnieuws.nl
Foto:

Burgemeester Moorman aanwezig in Heeswijk-Dinther: ‘Dit had heel anders kunnen aflopen’

  •   keer gelezen

HEESWIJK-DINTHER | Burgemeester Marieke Moorman van Bernheze heeft dinsdagmiddag schriftelijk gereageerd op de explosie bij een Poolse supermarkt in Heeswijk-Dinther. In de nacht van 8 december vond daar een explosie plaats. Daarbij zijn geen gewonden gevallen. De schade is enorm. 

“Vannacht heeft een explosie plaatsgevonden in een supermarkt aan Plein 1969 in Heeswijk-Dinther. Ik ben vanochtend ter plaatse geweest en heb de enorme schade gezien. Bewoners en winkeliers zijn erg geschrokken. Ik leef met hen mee. Het is nogal wat als je ’s nachts uit je huis moet. Gelukkig vielen er geen gewonden, maar het had ook heel anders kunnen aflopen”, aldus Moorman. Er werden zo’n twintig bewoners geëvacueerd. Zij konden vrij snel daarna weer naar huis. 

Moorman vervolgt: “Er is wel veel schade aan winkels. Die moeten vandaag gesloten blijven vanwege het politieonderzoek. Onze bedrijvencontactfunctionaris is aanwezig om de winkeliers te ondersteunen en er is contact met slachtofferhulp. De politie onderzoekt verder de toedracht van de explosie”, besluit ze. 

Sporen
De politie ontving meerdere meldingen over de explosie. Bij aankomst van de politie was sprake van brand in de supermarkt. De brandweer kreeg de brand uiteindelijk met bluswerk onder controle. “Rechercheurs van de forensische opsporing doen op de locatie onderzoek naar sporen die meer info kunnen opleveren over de toedracht van de explosie. Ook met behulp van buurtonderzoek proberen we meer duidelijkheid te krijgen”, laat de politie weten. De recherche komt graag in contact met mensen die informatie hebben over de ontploffing. “Heeft u iets gezien en/of gehoord: bel 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Dat kan via 0800-7000. Ook als u in het bezit van camerabeelden bent waarop mogelijk iets te zien is, vragen we u die met ons te delen”, meldt de politie.

Meer berichten