112nieuwsravenstein
112nieuwsravenstein

Raadslid John van den Akker overleden: ‘Vreselijk en niet te bevatten’

112 1.269 keer gelezen

HEESCH | Het overlijden van John van den Akker zondagochtend is bij veel mensen heel hard aangekomen. De Heeschenaar overleed tijdens het mountainbiken in Herperduin.

Van den Akker was raadslid in de gemeente Bernheze voor de partij Lokaal. Ook was hij directeur van Stichting de Maasveren. Burgemeester Marieke Moorman noemt het overlijden ‘vreselijk en niet te bevatten’. “Mijn gedachten gaan uit naar zijn familie en vrienden. Veel sterkte gewenst.” Zijn partij Lokaal geeft aan dat de leden van slag zijn en helemaal beduusd. “Bij Lokaal was John van groot belang; hij zorgde jarenlang als voorzitter voor de verbinding onder elkaar. Hij was het die bij de laatste verkiezingen aangaf ook politiek actief te willen zijn en hij was het ook die als 6de op de lijst ook werd gekozen tot raadslid toen Lokaal bij herhaling de wethouder leverde. Even wennen was het voor John; besturen kon hij wel, maar die politieke arena kende hij nog niet zo goed. Maar gaandeweg de tijd leerden wij John kennen als een no-nonsens man die heel sociaal was en vooral ook oog had voor de minderbedeelde in de samenleving. Het terrein van Ruimtelijke Ordening lag hem wel en vooral de ontwikkelingen in het buitengebied hadden zijn interesse. Wij gaan John missen. Wij wensen zijn vrouw Anja, de kinderen en familie veel veel sterkte in deze moeilijke tijd. Een fijne collega is van ons heengegaan.”

Maasveren
Ook bij Stichting de Maasveren is geschokt gereageerd. “Gedachten gaan naar zijn dierbaren en wensen wij (bestuur) veel sterkte met dit verlies. Ook voor Maasveren een enorm verlies dat verwerkt moet worden. Ongelofelijk dat we vrijdag nog als bestuur met hem dit moeilijke jaar hebben geëvalueerd en weer met visie naar de toekomst hebben gekeken. John was hierin een onmisbare en onvervangbare schakel”, aldus voorzitter Jan van Loon.