Logo 112brabantnieuws.nl

Veel misstanden in buitengebied: van illegaal vuurwerk tot diefstal stroom en van drugs tot illegale huisvesting

  •   keer gelezen

VEGHEL | Tijdens de actieweek stonden er diverse acties en controles op de agenda, gericht op misstanden in het buitengebied. In een campagne door de gemeente Meierijstad werden inwoners met filmpjes, voorbeelden en berichten bewust gemaakt van de signalen die kunnen wijzen op deze misstanden.

Naast de campagne heeft het Bestuurlijk Interventieteam Meierij (BIM) in Meierijstad ook diverse controles in het buitengebied uitgevoerd. Tijdens die controles zijn de toezichthouders van de gemeente op pad geweest met de politie en Enexis. In de gemeente werden dertien adressen bezocht, waarvan twaalf in het buitengebied.

Criminelen
Het buitengebied is heel groot en dunbevolkt. Daardoor kunnen criminelen makkelijker hun gang gaan. De gemeente Meierijstad wil voorkomen dat het buitengebied misbruikt wordt door criminelen. Vandaar dat gemeenten en politie afgelopen week extra aandacht hebben besteed aan het buitengebied. Doel is om slachtoffers te voorkomen en te zorgen voor een veilige en leefbare omgeving. De overtredingen die zijn gevonden zijn:
- Meerdere milieuovertredingen
- Strijdigheden met bestemmingsplan
- Strijdigheden met BRP (adres-inschrijving)
- Illegale huisvesting
- Illegale woning
- Aanwezigheid illegaal vuurwerk
- Hennepkwekerij
- Voorbereiding voor een hennepkwekerij
- Hoeveelheid harddrugs
- Diefstal stroom

Meer controles
Het BIM is een samenwerkingsverband tussen verschillende (overheids-)organisaties, die in wisselende samenstelling (afhankelijk soort controle) samenwerken. Ook in de actieweek is er goed samengewerkt: dit soort controles vinden in de toekomst vaker plaats. “Zaken als drugslabs, hennepkwekerijen, drugs-dumpingen, vuurwerkopslag, slechte huisvesting van arbeidsmigranten en andere illegale zaken moeten worden voorkomen. Dat kan door samen te werken”, aldus de gemeente.

Meer berichten