Logo 112brabantnieuws.nl
Foto:

Drugslab in Veghel was klaar voor miljoenen productie, vluchtvoertuig gevonden

  •   keer gelezen

VEGHEL | De politie heeft gisterenavond rond 20.00 uur in een loods aan de Hoofdstraat in Veghel een drugslab aangetroffen. Het gaat om in werking zijnde drugslab dat is ingericht voor de productie van Crystal Meth. In het drugslab werd onder andere 18 kilo aan eindproduct en 240 kilo vloeibare grondstoffen aangetroffen. Volgens specialisten van de LFO gaat het om een miljoenen productie.

De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) rondt dinsdag het onderzoek af waarna alles zal worden geruimd en vernietigd. Het ging om een miljoenen productie volgens specialisten van de LFO. De recherche is volop bezig met het onderzoek naar de herkomst van het drugslab.

Aanhouding
“Maandagavond hielden we de tenaamgestelde van het busje (vluchtvoertuig red.) aan. Het gaat om een 24-jarige Veghelaar. Zijn mogelijke betrokkenheid bij het drugslab wordt verder onderzocht”, laat de politie weten. Het busje is inmiddels gevonden en daar wordt verder (sporen)onderzoek naar gedaan. Naar de inzittenden in de politie nog steeds op zoek.

‘Melden helpt’
De politie is blij met de melding die ze hebben gekregen. “Ook hier in Veghel is weer gebleken dat melden echt helpt. Een drugslab hoort nergens thuis en al helemaal niet midden in het centrum of woonwijk. Heeft u de afgelopen dagen of gisterenavond iets gezien rondom die loods aan de Hoofdstraat in Veghel? Is u misschien een auto opgevallen of heeft u verdachte personen gezien?  Laat het ons dan weten via 0900-8844. Ieder detail kan belangrijk zijn in ons onderzoek”, meldt de politie.

Meer berichten