Logo 112brabantnieuws.nl
<p>De grote cilinders die achterop staan, komen uit de Veghelse garagebox.</p>

De grote cilinders die achterop staan, komen uit de Veghelse garagebox.

‘Het had heel anders kunnen aflopen’

  •   keer gelezen

VEGHEL | Een drugslab midden in het centrum of in een woonwijk, of zoals in Veghel allebei, is volgens de politie levensgevaarlijk. Uiteindelijk is de buurt met de schrik vrijgekomen. “Het had natuurlijk heel anders af kunnen lopen. We kunnen van geluk spreken dat dit niet het geval is”, laat een politiewoordvoerder weten.

Er is uiteindelijk geen explosie geweest en er zijn continu metingen verricht in de omgeving. De chemische lucht zou geen gevaar voor omwonenden opleveren. Er zijn dan ook geen woningen ontruimd. In het drugslab werd onder andere 18 kilo aan eindproduct en 240 kilo vloeibare grondstoffen aangetroffen. Volgens specialisten gaat het om een miljoenen productie.

Filmpje
In verschillende groepsapps gaat een filmpje rond met daarop een vrachtwagen vol met veel gasflessen. Een woordvoerder van de politie geeft uitleg: “Alleen die grote cilinders die achterop staan, komen vanuit de garagebox in de Hoofdstraat in Veghel. Al die kleine glasflessen komen daar niet vandaan, dus die zullen al op de wagen hebben gestaan.”
Hoe groot het ontploffingsgevaar in de Hoofdstaat was, wil de politie niet zeggen.

Meer berichten