Steekpartij in Megen. (Foto: Gabor Heeres / Foto Mallo)
Steekpartij in Megen. (Foto: Gabor Heeres / Foto Mallo)

3 jaar cel en tbs met voorwaarden na steekpartij in Megen

112 1.469 keer gelezen

MEGEN | Een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar en tbs met voorwaarden. Hij stak op 24 maart 2020 een garagehouder uit Megen neer en dreigde tijdens dit incident ook de broer van het slachtoffer neer te steken. In mei 2019 had hij zich ook schuldig gemaakt aan huiselijk geweld tegen zijn eigen broer.

De verdachte kwam naar het garagebedrijf in Megen om een proefrit te maken met een auto. Na de proefrit ontstond een woordenwisseling met de eigenaar van de garage. De verdachte liep in eerste instantie weg, maar pakte vervolgens een mes uit zijn tas en stak verschillende keren in het hoofd en bovenlichaam van het slachtoffer. Die wist te vluchten met de verdachte rennend achter hem aan. De broer van het slachtoffer zag het gebeuren en trok de verdachte naar de grond. Die probeerde hij ook te steken, maar de broer kwam er zonder verwondingen vanaf. De verdachte ging er vandoor toen er een derde persoon bijkwam.

Uitspraak
Volgens de rechtbank heeft de steekpartij grote lichamelijke, psychische en emotionele gevolgen voor de garagehouder. Er wordt wel rekening gehouden met de depressieve stoornis en persoonlijkheidsstoornis bij de verdachte, die door een psychiater en psycholoog zijn vastgesteld. Daardoor wordt het steekincident hem in verminderde mate aangerekend. Naast een celstraf en tbs met voorwaarden moet hij de slachtoffers 7.500 aan schadevergoedingen betalen.

Afbeelding

Meest gelezen