Logo 112brabantnieuws.nl
Foto:
UPDATE

Politie treft wapens, drugs en lachgas aan en neemt auto’s in beslag

  •   keer gelezen

VEGHEL | De politie heeft donderdagmiddag een grootschalige politiecontrole uitgevoerd. Daarbij zijn dertig boetes uitgedeeld en de politie trof tijdens de controle wapens, drugs en lachgas aan.

Tijdens de controle waren er verschillende politievoertuigen aanwezig op de Poort van Veghel. Er zijn verschillende voertuigen van de weg gehaald. “We hebben dertig boetes uitgeschreven en één keer melding gemaakt voor een herkeuring van een voertuig bij het RDW. Daarnaast hebben we twee voertuigen in beslag genomen en twee keer troffen we een bestuurder aan die onder invloed was van drugs. Verder zijn we tijdens de controle wapens, drugs en lachgas tegengekomen. We hebben dat allemaal in beslag genomen”, aldus een woordvoerder van de politie. Daarnaast meldt de politie dat er veel informatie is ingewonnen over fraude met uitkeringen en belastingonderduiking. “Het onderzoek daarnaar wordt nog ingesteld”, aldus de politie. 

Douane
De controle werd samengedaan met de douane en de gemeente Meierijstad. De gemeente laat weten dat ze één keer iemands uitkering hebben beëindigd en drie onderzoeken starten naar eventuele beëindiging van een uitkering. “Verder hebben we één melding gedaan bij de Belastingdienst wegens mogelijke belastingontduiking. Daarnaast hebben we diverse gesprekken gevoerd in verband met de Basisregistratie Personen (BRP) inschrijvingen die niet klopten of niet waren gedaan”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Meer berichten