Logo 112brabantnieuws.nl
<p>De beruchte flitspaal in Erp staat er toch al heel lang... (Bron: Google Maps).</p>

De beruchte flitspaal in Erp staat er toch al heel lang... (Bron: Google Maps).

(Foto: Ties van Dooren)

Beruchte Erpse flitspaal slingert meer dan 3000 mensen op de bon

  •   keer gelezen

ERP | De flitspaal op de Veghelsedijk in Erp heeft weer goede zaken gedaan voor het Centraal Justitieel Incassobureau. Er werden tussen 1 januari 2021 en 30 april 2021 in totaal 3080 boetes uitgedeeld door de flitspaal. Al deze boetes waren voor een te hoge snelheid.

Met 3080 boetes in vier maanden staat de beruchte Erpse flitspaal weer hoog in de Noord-Brabantse top tien van flitspalen die de meeste boetes opleveren. De absolute koploper is de paal in Eindhoven aan de John F. Kennedylaan(Westbaan) Zuid met in totaal 6.403 boetes. De flitspaal op de Veghelsedijk staat op plekje zeven net achter Boxtel, Helmond, Waalre (2x), Tilburg en dus lijstaanvoerder Eindhoven.

Totaal
In de eerste vier maanden van 2021 zijn in totaal 2.233.562 verkeersovertredingen geconstateerd voor onder meer te hard rijden, door rood licht rijden en handheld bellen. Dat is minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Toen werden 2.481.352 verkeersboetes opgelegd op grond van de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften (Wahv).

Meer berichten