Logo 112brabantnieuws.nl

Politie inval bij poker avond in Den Bosch

  •   keer gelezen

Eind vorige maand is er een inval gedaan in Den Bosch. Er werd in een pand een illegale pokeravond georganiseerd. De voornaamste reden van de inval was niet perse de pokeravond zelf. Volgens bronnen zouden er mogelijk wapens aanwezig zijn. Dit was voor de politie een reden om een inval te doen. Tijdens de inval is de illegale pokeravond verstoort en afgebroken. Maar er zijn tijdens het doorzoeken van het pand en de aangehouden personen geen wapens gevonden. Het huis waarin poker gespeeld werd zou al bekend staan bij de politie. Zo werd er in november vorig jaar ook al een inval gedaan bij een illegale pokeravond.

In het beruchte huis gebeurt er meer dan alleen poker spelen

Bij de politie staat de woning al bekend als een probleemgeval. Er gebeurt hier meer dan alleen poker spelen. In november vorig jaar liep een illegale pokeravond zelfs uit de hand. Eén van de deelnemers zou beroofd zijn en neergeschoten. Uiteindelijk kwam hier ook de politie aan te pas. Zelf pokeravonden organiseren in Nederland zonder vergunning is illegaal. Maar als het gebeurt is dit lang niet altijd veilig. Je kan dan veel beter op een betrouwbare website spelen. Hier kan je met iDeal terecht en online geld inzetten. Dit is een stuk veiliger dan een illegale pokeravond bezoeken.

Inval vond plaats samen met het openbaar ministerie

Volgens bronnen zouden de bewoners van het pand al vaker gewaarschuwd zijn dat hun praktijken strafbaar zijn. De gevolgen bij een tweede inval zouden nog groter zijn. Maar blijkbaar heeft de eigenaar van het pand zich hier niet aan gehouden en opnieuw een Poker avond georganiseerd. De politie besloot het meteen groots aan te pakken toen ze de tip binnen kregen. Vooral omdat er opnieuw een vermoeden was dat er net als de vorige keer wapens aanwezig zijn. Bij de inval was dan ook meteen het openbaar ministerie aanwezig. Zo konden ze meteen bewijzen verzamelen en een strafzaak tegen de deelnemers opzetten.

Woning wordt mogelijk gesloten voor de bewoners

De gegevens van alle deelnemers aan het illegale pokertoernooi zijn genoteerd. De gemeente Den Bosch, Openbaar Ministerie, Politie Den Bosch en de Kansspelautoriteit gaat onderzoek doen naar de zaak. De burgemeester laat al weten dat ze de woning mogelijk gaan sluiten. Het gaat namelijk niet meer om een incident, maar het komt vaker voor bij deze woning. De woning wordt hierdoor afgepakt door de gemeente en gesloten voor de bewoners. In de woning was een complete ruimte ingericht puur voor het spelen van poker. Er is een vermoeden dat er regelmatig toernooien georganiseerd worden. Drie jaar geleden werden er zelfs 32 poker spelers aangetroffen die in de schuur deelnamen aan een toernooi.

Legalisering online gokken zal mogelijk dit soort illegale toernooien doen afnemen

De Kansspelautoriteit hoopt dat ze straks minder vaak in actie hoeven te komen voor dit soort incidenten. In oktober dit jaar zal de legalisering ingaan en kunnen spelers straks live online poker spelen. Klik hier voor het overzicht met casino’s die straks legaal zijn om in te spelen. Je kan hier binnenkort aan de slag om spellen zoals online poker veilig online te spelen.

Meer berichten