Logo 112brabantnieuws.nl

De leukste evenementen in de zomer

  •   keer gelezen

Nu de coronamaatregelen eindelijk wat soepeler zijn, kan iedereen uitkijken naar een groot sportevenement, een verrassend festival of een plaatselijke kermis. Er valt deze zomer en dit najaar heel wat te beleven in Brabant, hier vind je een aantal van de leukste evenementen.

Park Hilaria in Eindhoven

Tussen 30 juli en 8 augustus wordt de Kennedylaan in Eindhoven weer omgebouwd tot Park Hilaria. Vele nostalgische en spectaculaire kermisattracties verwelkomen jong en oud voor een dagje plezier. Er zijn niet alleen attracties voorzien voor adrenalinejunks, ook de gematigde kermisliefhebber vindt hier gegarandeerd zijn gading. En de allerkleinsten worden vermaakt door Larie de Kanarie. Maar Park Hilaria is meer dan een kermis. Het evenement is onderverdeeld in diverse themapleinen waar iedereen geniet van talloze live optredens en straattheater. De Duitse Biergarten is de plek voor liefhebbers van bratwurst und bier en bij het Hollario feestcafé wordt de ambiance op gang getrokken door Nederlandstalige artiesten. De vele drink- en eetgelegenheden zorgen ervoor dat niemand honger hoeft te lijden.

Meer informatie over het evenement en het volledige programma is te vinden op de website van het evenement. Daar hoef je trouwens niet voor over snel internet te beschikken, maar het is altijd mooi meegenomen.

SNS Oss City Run in Oss

3 oktober staat het centrum van Oss weer op stelten voor de SNS Oss City Run. Deze hardloopwedstrijd doorkruist niet alleen het centrum van Oss maar ook enkele markante gebouwen uit de stad. In voorgaande edities was dit onder andere de kunstfabriek Oss, het gemeentehuis, de Nicolaasschool, de Muzelinck en het Titus Brandsma Lyceum. Door deze gebouwen op te nemen in het parcours hoopt de organisatie ook beginnende sporters warm te maken voor de hardloopsport. De route is 5 km lang en begint en eindigt op de Heuvel, in het hart van de stad. De sporters beslissen zelf of ze deze route één of twee keer willen afleggen. Naast de individuele deelnemers kunnen ook teams van drie tot vijf deelnemers meedoen aan de Business Run. Voor kinderen tussen 4 en 12 jaar wordt de Kidsrun georganiseerd, een route van ongeveer één kilometer.

Festival Circolo in Tilburg

Tussen 20 en 31 oktober komt het circus van nu naar het Leijpark in Tilburg. Tien dagen worden gevuld met internationale voorstellingen die bulken van de humor, acrobatiek en spektakel. De prikkelende experimenten zijn een cross-over van performance art, muziek, dans, theater en acrobatiek. Dit valt gegarandeerd in de smaak bij iedereen die houdt van tegendraadse en toonaangevende, maar ook toegankelijke voorstellingen die de toeschouwer op het puntje van zijn stoel houden.

Meer berichten