Logo 112brabantnieuws.nl

De leukste speeltuinen in Brabant

  •   keer gelezen

De zomervakantie komt er weer aan en dat betekent dat kinderen weer ruim de tijd hebben om heerlijk te spelen en te ravotten. Omdat we weten dat het voor ouders niet altijd even makkelijk is om kinderen zes weken bezig te houden, zetten we de leukste speeltuinen in Brabant op een rijtje.

De Splinter in Eindhoven

In het openluchtspeelparadijs De Splinter in Eindhoven krijgen kinderen tot 12 jaar de kans om spelend te leren in een natuurlijke en avontuurlijke maar veilige omgeving. In de moestuin leren ze meer over het kweken van groenten en fruit en op de kinderboerderij voederen ze de dieren. Samen leren ze een boomhut bouwen of ontdekken ze hun improvisatietalent in een toneelspel in Fort Albert. Tijdens de zomer zorgt Speelpark De Splinter voor het Splinter Spektakel. Vier dagen lang, van 31 augustus t/m 3 september, zijn er dan tal van leuke activiteiten, uitdagende attracties en fijne artiesten.

Monkey Town in Helmond

Met ruim 3000 vierkante meter indoor speelplezier vervelen kinderen zich hier geen seconde. Klimmen en klauteren op het klimrek, springen op de trampolines, van de glijbanen racen of spelen met de Lego; het kan hier allemaal. En in de extra grote voetbalkooi dagen ze elkaar uit voor een spelletje basketbal of voetbal. Begeleiding van de ouders is hier wel verplicht. Gelukkig biedt de speeltuin gratis internet aan aan alle klanten. Toch kan het handig zijn om een sim only-abonnement te hebben, mocht de wifi onverhoopt niet werken. Het is wel zo fijn om af en toe op het internet te kunnen als je kind zich urenlang uitleeft in Monkey Town.

Kinderboerderij De Elzenhoek in Oss

Kinderboerderij en natuurcentrum De Elzenhoek in Oss biedt zowel recreatie als educatie aan kinderen van alle leeftijden. Op de boerderij helpen de kinderen bij het voederen van de dieren, borstelen ze de geitjes en leren ze alles over bijen in het educatief bijenhuisje. In het Verwonderhuis gaan ze op ontdekkingstocht in de bijzondere wereld van de dieren. Zo is de woonkamer gewijd aan de vele afvalopruimers van het dierenrijk en leren kinderen in de slaapkamers alles over de slaapgewoontes en het liefdesleven van verschillende dieren. In de natuurspeeltuin spelen ze met de waterpomp en kunnen ze heerlijk verdwalen in het bamboebos.

Het Gouden Woud in Liempde

Het Gouden Woud in Liempde is een unieke speelplek en eveneens een natuurgebied met hazen, fazanten en edelherten. De speelboerderij ligt in een stukje ongerepte natuur en heeft een natuurlijke opzet. Zo zijn de speeltoestellen gemaakt van natuurlijke materialen en kleuren. De kinderen spelen er heerlijk in het water en graven kuilen in het zand. De koeien Beppie en Kuifje en de ezels Sophie en Okkie kijken goedkeurend toe terwijl de kinderen van de kabelbaan racen. Ouders en grootouders houden vanop het terras een oogje in het zeil, uiteraard onder het genot van een kopje koffie en vers gebak.

Meer berichten