Logo 112brabantnieuws.nl

In het gezellige Brabant ga je ook voor een gezond bedrijf

  •   keer gelezen

Natuurlijk is het gezellig in Brabant, maar er moet ook gewerkt worden. Een gezond bedrijf met gezonde medewerkers betekent een succesvol bedrijf. Maar hoe houd jij alles gezond? En wat heb je daarvoor nodig?

Wat is een gezond bedrijf?

Voor iedereen heeft een gezond bedrijf een andere betekenis. Maar iedereen zal het eens zijn met het feit dat een gezond bedrijf, een bedrijf is met gezonde medewerkers die met plezier naar hun werk gaan en een bedrijf dat floreert. Het één is niet los te denken van het ander als je met personeel te maken hebt. Wanneer je ziekteverzuim omhoog gaat, krijg je te maken met stress. Je bent extra kosten kwijt en het werk blijft liggen. Vaak komt het overgebleven werk op het bord van de andere medewerkers, wat voor nog meer stress zorgt.

Ook in Eindhoven gezond aan de slag

De meeste werknemers varen wel bij een goede balans. Een goede balans op het werk, maar ook een goede balans tussen werk en privé. Waar je als werkgever al rekening mee kunt houden, is dat je werkgevers voldoende afwisseling hebben en dat er een open cultuur bestaat. In deze open cultuur zijn problemen bespreekbaar. Zo weet jij als werkgever wat er speelt bij je personeel en kun je tijdig inspelen op een situatie.

Hulp bij een gezond bedrijf

In sommige situaties heb je nou eenmaal hulp van buitenaf nodig. Wanneer een medewerker zich ziek meldt, ben je als werkgever verplicht om een Arboarts in te schakelen. De Arbodienst in Eindhoven kan je hierbij helpen. Zij helpen je om je medewerkers weer naar het werk te begeleiden na ziekte. En ze weten goed de weg in de medische wereld. Gelukkig maar, want dan hoef jij je daar niet in te verdiepen. Maar de Arbodienst is er ook om je preventief te helpen.

Hoe helpt de Arbodienst preventief?

Er zijn tal van mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je personeel lekker aan het werk blijft. Dat voorkomt een hoop stress bij jou en je werknemers. Je kunt ervoor kiezen om een PMO te laten doen. Dit is een Periodiek Medisch Onderzoek waardoor je zicht hebt wat er speelt bij je medewerkers. Door dit onderzoek jaarlijks bijvoorbeeld te laten doen, kun je tijdig schakelen wanneer je ziet dat er een patroon is waar meerdere medewerkers tegenaan lopen.

Maar de Arbodienst kan je ook helpen om de werkplekken zo optimaal mogelijk in te richten. Dit is erg zinvol wanneer je medewerkers hebt die veel zitten. Ook kan de Arbodienst advies geven over een gezonde werkhouding en over het afwisselen van houding. Een hele dag zitten is erg ongezond, dus het is goed om daar aandacht aan te besteden. Zo zie je maar dat er een heleboel mogelijkheden zijn om ook in Eindhoven gezond de week door te komen.

Meer berichten