Verkiezingsborden van 50PLUS (en PvdA/GroenLinks) zijn vernield in Overloon.
Verkiezingsborden van 50PLUS (en PvdA/GroenLinks) zijn vernield in Overloon. Foto: 50PLUS Land van Cuijk

Verkiezingsborden 50PLUS zwaar vernield in Overloon

Verkiezingen 1.061 keer gelezen

OVERLOON | In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in het Land van Cuijk is de politieke partij 50PLUS begonnen met campagneactiviteiten. Tot zijn ontsteltenis heeft campagneleider Dick Schouw in Overloon ontdekt dat een tiental verkiezingsborden zeer grof vernield waren: “Het lijkt er op dat iemand ons wil intimideren en moedwillig onze campagne wil verstoren die verder loopt als een trein.”

Lijstrekker John Heckathorn: “We vinden dit een aanslag op het democratische proces en een act van zinloos geweld die niet ongestraft kan blijven. Het kan niet zo zijn dat de veiligheid van onze kandidaten en vrijwilligers in het geding komt.”
De lijstrekker heeft vandaag via de griffier een brief gestuurd naar de betrokken burgemeesters waarin hij melding doet van deze vernielingen en verzoekt dringend ‘dat deze daad grondig onderzocht wordt’. 50PLUS betreurt dit lamentabel incident. Als onderdeel van de campagne komt senator Martin van Rooijen op 17 november naar Grave. Meer informatie via www.50pluslandvancuijk.nl