Logo 112brabantnieuws.nl
Advertorial

Inbraakcijfers na corona in Eindhoven

  •   keer gelezen

Het aantal inbraken lag tijdens de coronacrisis stukken lager dan voor die tijd. Het blijkt achteraf te gaan om een tijdelijke dip, die inmiddels weer voorbij is. Inbrekers zien hun kans weer schoon, nu meer mensen ’s avonds weer op pad gaan of zelfs een vakantie boeken en een tijd lang van huis zijn.

Dat was heel anders tijdens het dieptepunt van de crisis. Het werd belangrijk om thuis te werken, het was niet mogelijk om uit eten te gaan en door de avondklok moest iedereen zelfs verplicht binnen blijven. In die periode kregen inbrekers nauwelijks de kans om hun slag te slaan. Dat was bij de politie goed te merken, omdat er veel minder meldingen binnenkwamen van inbraken en van pogingen tot inbraak.

Inbraken terug op oude niveau

Inmiddels hebben we niet meer te maken met een avondklok, zijn de restaurants weer open en kunnen we weer naar veel verschillende landen op vakantie. Dat is voor de meeste mensen goed nieuws, inclusief voor inbrekers. Zij zien hun kans weer schoon om het erop te wagen, omdat er weer voldoende huizen zijn waar niemand thuis is.

Vooral in de donkere maanden van het jaar neemt het aantal inbraken over het algemeen snel toe. Dit maakt het voor inbrekers in Eindhoven en omgeving een stuk makkelijker om ongezien naar een woning te gaan. Ze breken in en staan snel weer buiten, vaak zonder dat iemand iets doorheeft. Dat geldt natuurlijk voor de bewoners zelf, die van huis zijn. Ook buren en andere omwonenden merken er over het algemeen niets van.

Het is al een tijdje te zien dat het aantal inbraken in Eindhoven en omgeving weer op het oude niveau is. Met de winter die voor de deur staat is het risico bovendien groot dat dit aantal alleen maar zal oplopen. Dat maakt het extra belangrijk om de komende periode aandacht te besteden aan de sloten op deuren en ramen.

Controleer de sloten op deuren en ramen

Het lijkt belangrijker dan ooit om de sloten op ramen en deuren goed te controleren. De komende periode zullen inbrekers proberen hun slag te slaan. Dat doen ze soms via de voordeur, maar net zo goed via de achterdeur of een klein (zolder)raam dat open staat.

Zoek daarom bijvoorbeeld contact met DeSlotenmaker Online, in ieder geval preventief. Het is de beste manier om in gesprek te gaan over de sloten die je hebt zitten, de kwaliteit daarvan en de mogelijkheid om de beveiliging te verbeteren. Wat zijn bijvoorbeeld de zwakke plekken in de beveiliging en hoe weet je zeker dat ook de achterdeur geen toegang biedt? Bespreek het met een goede slotenmaker, om zeker te weten dat je inbrekers in Eindhoven en de omgeving zo goed mogelijk buiten de deur kunt houden.

Meer berichten