Afbeelding
Advertorial

Het overstapseizoen voor zorgverzekeringen is begonnen, ga jij switchen?

Algemeen 162 keer gelezen

Het is de tijd van de pepernoten en de kerstkransjes. De eerste uitnodigingen voor kerstborrels vallen op de mat én de zorgverzekeraars maken hun premies voor het nieuwe jaar bekend. Het overstapseizoen voor zorgverzekeringen begint half november. Tot het einde van het jaar heb je de tijd om over te stappen. Een goede zorgverzekeraar vinden is in 2022 wel moeilijker geworden. Het aanbod is groot en de websites van de diverse aanbieders zijn niet altijd even toegankelijk. Het is lastig om te achterhalen wat er aan zorg vergoed wordt vanuit de verschillende verzekeringspakketten. Je krijgt het gevoel dat je appels met peren vergelijkt. Moet je het overstappen dan laten, omdat je best tevreden bent over de service van je huidige verzekeraar? Dit lijkt de meest veilige keus, maar niet de meest verstandige. Verzekeraars wijzigen niet alleen jaarlijks hun premie, maar ook de voorwaarden van verzekeringen. Zo kan jouw goedkope zorgverzekering perfect lijken, maar in 2022 helemaal niet meer zo perfect zijn.

Check jaarlijks je zorgverzekering

Je zorgverzekering heeft een looptijd van een jaar. Tussentijds overstappen is niet mogelijk. Half november publiceren de zorgverzekeraars hun nieuwe premies. De premie gaat fors omhoog in 2022. Ook voorwaarden veranderen. En dat niet alleen, jouw persoonlijke situatie is misschien ook wel gewijzigd of gaat op korte termijn veranderen. Ben je zwanger en heb je in 2022 kraamzorg nodig? Moet je gebit gerenoveerd worden? Kijk dan naar een aanvullende tandartsverzekering. De inhoud van de basisverzekering is bij elke verzekeraar hetzelfde, maar dat geldt niet voor de aanvullende verzekeringen. Ook bij de basisverzekering is het goed om na te gaan of de zorgaanbieder bij jou in de buurt een contract heeft met de verzekeraar. In het geval van een naturapolis worden alleen dan de zorgkosten volledig vergoed. Met een digitale zorgvergelijker kan je eenvoudig verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken.

Eenvoudig vergelijken

Je hoeft niet zelf de websites van de verschillende zorgverzekeraars uit te pluizen op zoek naar het voor jou meest gunstige verzekeringspakket. Op een vergelijkingssite vul je je gegevens in en geef je informatie over je persoonlijke situatie en je eventuele wensen. Daarna krijg je een overzicht van de zorgverzekeringen die voldoen aan jouw wensen. Heb je een verzekering gekozen, maak dan gebruik van de overstapservice en het opzeggen van je oude verzekering wordt voor je geregeld.