Afbeelding

Afname vuurwerkoverlast in Veghel, flinke toename in Schijndel

Algemeen 1.054 keer gelezen

VEGHEL | Het aantal vuurwerkincidenten in Veghel is dit jaar afgenomen. Alleen in Schijndel steeg het aantal meldingen flink. Daarom is het aantal meldingen voor vuurwerkoverlast in de gemeente Meierijstad in zijn totaliteit toegenomen.

Vanuit Schijndel kwamen maar liefst 22 meldingen. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, want toen ging het om tien klachten. In Veghel nam het af van acht naar vier meldingen. Vanuit Sint-Oedenrode werd maar twee keer geklaagd, evenals in 2020. De gemeente en de politie controleren volgens de gemeente op dit moment extra. De BOA’s nemen de locaties die gemeld worden mee in hun surveillance. 

Taak- of leerstraf
Minderjarigen (tussen 12 en 18 jaar) die vuurwerkoverlast veroorzaken kunnen een taak- of leerstraf verwachten. BOA’s van de gemeente Meierijstad zijn bevoegd om hen door te verwijzen naar Halt die deze straf oplegt.

Melden
“Heeft u overlast van vuurwerk of vermoedt u dat iemand illegaal vuurwerk in zijn bezit heeft? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u anoniem blijven, bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000. Is er sprake van een noodsituatie, bel dan 112”, aldus de gemeente Meierijstad.