Afbeelding

Jongen ernstig gewond na doven vuurwerk, politie neemt zaak ‘zeer serieus’

Algemeen 2.753 keer gelezen

VEGHEL | Een jongen uit Boxtel is vrijdagavond 17 december ernstig gewond geraakt op de Edisonweg in Veghel. De 19-jarige jongen fietste vrijdagavond rond 17.15 uur op het fietspad onder het viaduct onder de A50. Daar zag hij iets branden langs de weg. De jongen wilde het vuur doven met zijn voeten, maar plots ontstond er een grote steekvlam. Deze raakte hem in het gezicht en de jongen liep daar brandwonden bij op. De politie zoekt getuigen van het voorval.

De jongen werd geholpen door twee getuigen die ambulance en politie waarschuwden. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De brandwonden waren dermate serieus dat hij uiteindelijk naar een specialistisch brandwondencentrum is vervoerd.

Onderzoek
“Wij nemen de kwestie zeer serieus. Ter plaatse is een onderzoek verricht en daarbij werden op de plek van het brandje vuurwerk en de resten van vermoedelijk een plastic flesje aangetroffen. We sluiten niet uit dat daarin een brandbare vloeistof heeft gezeten. Dit zou de plotselinge steekvlam, toen de jongen het vuur wilde doven, kunnen verklaren. Uiteraard willen we graag weten wie het brandje heeft aangestoken”, laat de politie weten.

Getuigen
Getuigen kunnen zich melden via: 0900-8844 of anoniem: 0800-7000 (www.meldmisdaadanoniem.nl).

Meest gelezen