De Hoevenbraak in Schijndel.
De Hoevenbraak in Schijndel.

Burgemeester sluit drugspand voor drie maanden

Algemeen 1.907 keer gelezen

SCHIJNDEL | Burgemeester Van Rooij van Meierijstad heeft op donderdag 13 januari een woning en het daarbij behorende erf aan de Populierstraat in Schijndel voor drie maanden gesloten op grond van de Opiumwet. Eerder is in deze woning een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen. Daarnaast is er geconstateerd dat er vanuit deze woning, en in de directe omgeving daarvan, werd gedeald in harddrugs. Voorwerpen en middelen die hiervoor nodig zijn werden ook in de woning aangetroffen. 

De politie ontving eerder diverse anonieme meldingen over dat er gedeald werd vanuit, en in de directe omgeving van, deze woning. Uit politieobservaties ter plaatse en verklaringen van de afnemers en bewoners kon worden geconcludeerd dat er inderdaad sprake was van de handel in harddrugs. Er werd in totaal 5 gram cocaïne en 75.5 XTC pillen aangetroffen. Ook trof de politie diverse voorwerpen en middelen aan die nodig zijn voor drugshandel, zoals verpakkingsmateriaal en versnijdingsmiddelen. Dit is in strijd met de Opiumwet. 

Drie maanden
Gemeente Meierijstad vindt een veilige woon- en leefomgeving voor haar inwoners van groot belang. Om het gebruik van panden voor de productie van en handel in drugs tegen te gaan en de openbare orde en het woon- en leefklimaat te herstellen en te beschermen wordt het pand voor drie maanden gesloten en verzegeld.