De trein wordt doorzocht en alle passagiers worden gefouilleerd.
De trein wordt doorzocht en alle passagiers worden gefouilleerd. Foto: SK-Media.nl
update

Hachelijke momenten voor treinreizigers na valse bommelding

Politie 5.032 keer gelezen

HOLTHEES | Zo’n honderd treinreizigers hebben afgelopen woensdagavond enkele hachelijke uren beleefd toen hun trein ter hoogte van Holthees stop werd gezet na een, achteraf, valse bommelding.

Omstreeks 17.30 uur werd de trein op de Maaslijn - onderweg van Venray naar Boxmeer - plotsklaps stopgezet. Een half uur later viel een arrestatieteam de trein binnen. Iedere passagier moest uitstappen en werd gefouilleerd. Met speurhonden werden beide treintoestellen gecontroleerd op explosieven. Er was in Venlo een melding gedaan dat een blonde jongen een handgranaat mee de trein in zou hebben genomen. Hierop werd actie ondernomen en de trein stopgezet. Er werd niets aangetroffen.

Reis weer vervolgen
In de trein werd een jongen apart genomen door de politie, maar hij bleek niets in zijn bezit te hebben. “Ze zochten blijkbaar een blonde jongen en ik voldeed aan het signalement en moest daarom de trein uit. Niet veel later mocht ik toch weer instappen”, vertelde de hoofdpersoon nog geschrokken aan enkele radiostations.
Nadat de politie de trein weer vrijgaf, vertrok deze rond 20.15 uur weer richting Vierlingsbeek. Met iedereen weer aan boord, maar een hachelijke ervaring rijker.

De spoorwegovergang in Holthees.

Meest gelezen