Afbeelding
UPDATE

Arrestatieteam valt twee woningen in Veghel binnen, twee mannen aangehouden

Algemeen

VEGHEL | Een arrestatieteam is vanmiddag twee woningen aan de Hoofdstraat en Van Speijkstraat in Veghel binnengevallen. De reden hiervoor is nog onbekend, de politie laat alleen weten dat de invallen te maken hebben met een lopend onderzoek van de politie. Meer informatie willen ze daarover op dit moment niet kwijt. In de Hoofdstraat werd één persoon aangehouden.

Aan het begin van de avond kwam de politie ook nog ter plaatse bij een pand aan de Stationsstraat, bij een appartement boven de hypotheekadviseur.

*UPDATE 28 juli
Er zijn bij de invallen gisteren twee mannen aangehouden, in verband met de vier schietincidenten in Oss die de afgelopen periode plaatsvonden. Het gaat om een 25-jarige en een 22-jarige man, beide afkomstig uit Veghel. Zij zijn ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek. Naast de twee aanhoudingen heeft de politie ook meerdere vuurwapens en drugs in beslag genomen.

In de afgelopen weken vonden er meerdere schietincidenten op woningen in Oss plaats. De politie gaat er vanuit dat deze beschietingen niet willekeurig uitgevoerd zijn, maar onderzoek moet uitwijzen of dat ook zo is. De politie denkt dat deze verdachten betrokken zijn bij de schietincidenten, daarom worden zij verdacht van poging doodslag/moord en van bedreigingen en vernielingen.

 De schietincidenten vonden plaats in de Schadewijk in Oss. Het begon op vrijdagmorgen 15 juli met een woning aan de Merelstraat, daarna volgden huizen aan de Veekraal en opnieuw de Merelstraat (andere woning) en afgelopen vrijdagmorgen een woning aan de Vijversingel. Bij de vier incidenten vielen geen gewonden, maar de impact voor de buurt en de zorgen over een veilige woonomgeving waren er niet minder om.Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding