Afbeelding

Veghelaar (18) aangehouden in onderzoek naar illegale invoer van massa explosief vuurwerk

Algemeen 2.192 keer gelezen

VEGHEL | Een 18-jarige verdachte uit Veghel is maandag 16 januari aangehouden in een groot onderzoek naar de illegale invoer van massa explosief vuurwerk. Het is de derde aanhouding in deze zaak. “Eerder hielden we al een 39-jarige verdachte uit Eindhoven en een 21-jarige verdachte uit Son en Breugel aan. Zij zitten nog in voorlopige hechtenis”, meldt de politie. 

Op 13 december ontving de politie een melding van een bedrijf op de Kanaaldijk-Noord in Eindhoven. Op dat adres werd een verdachte pallet afgeleverd met 5400 Cobra’s. De politie startte een onderzoek. Twee dagen later nam de politie nog eens 1100 cobra’s in beslag in een woonwijk in Boekel.

Aanhoudingen
De politie startte een onderzoek en hield op 19 december twee verdachten aan. Een 39-jarige man uit Eindhoven en een 21-jarige man uit Son en Breugel. Na de aanhoudingen doorzocht de politie twee garageboxen in Eindhoven. Daar werd nog eens ongeveer 1500 kilo aan zwaar explosief vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen. De twee verdachten worden verdacht van de illegale invoer van het vuurwerk en zitten nog in voorlopige hechtenis. De aangehouden 18-jarige man uit Veghel is inmiddels heengezonden, maar is nog steeds verdachte in de zaak. “Meerdere aanhoudingen sluiten wij niet uit”, aldus de politie.

Risico’s
Het opslaan en bewaren van vuurwerk is aan strenge veiligheidsregels gebonden. Te veel vuurwerk in bijvoorbeeld een huis of garage is gevaarlijk en kan ernstige gevolgen hebben voor de veiligheid van bewoners en omgeving. Zeker als het gaat om voor vuurwerk dat voor consumenten verboden is.