Afbeelding
Advertorial

Hier moet een goede arbodienst aan voldoen

Algemeen 296 keer gelezen

Als werkgever is het kiezen van je arbodienst een belangrijke beslissing. Een goede arbodienst zorgt ervoor dat je aan alle wettelijke verplichtingen voldoet en helpt je om je medewerkers gezond en productief te houden. Maar hoe weet je welke arbodienst goed is? Dit artikel helpt je op weg.

Ervaring en expertise

Kies voor een arbodienst die ervaring heeft met jouw type organisatie. Denk hierbij niet alleen aan je branche, maar ook aan je organisatiegrootte en je bedrijfscultuur.

Gecertificeerd

Ben je een MKB-ondernemer? Dan ben je verplicht om samen te werken met een gecertificeerde arbodienst. Lang niet alle arbodiensten zijn gecertificeerd. Check dit dus zeker even als je overweegt met een arbodienst in zee te gaan.

Alle verplichtingen?

Als werkgever moet je aan verschillende verplichtingen uit de Arbowet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan een PMO of een RI&E. Controleer of de arbodienst die je op het oog hebt je bij al deze verplichtingen kan ondersteunen. Het is fijn als je voor alles bij één partij terecht kunt.

Meer dan alleen verzuimbegeleiding

Komt je arbodienst pas echt in actie als er verzuim is? Dan ben je al veel te laat. Een goede arbodienst besteedt uitgebreid aandacht aan preventie. En dan niet alleen de verplichtingen. Een goede partij kijkt bijvoorbeeld naar werkdruk, psychosociale belasting van medewerkers, bedrijfscultuur en leiderschap. Alleen met dit totaalpakket bereik je optimale verzuimpreventie. En dat kan je aanzienlijk veel geld besparen.

Bovendien zorgt zo’n uitgebreid beleid voor gezondere, productievere en meer tevreden medewerkers.

Tijd en aandacht

Een goede arbodienst neemt de tijd om jouw organisatie echt te leren kennen. Op alle niveaus, niet alleen de professionals waar ze direct mee samenwerken. Ze willen weten wat er speelt op de werkvloer, waar medewerkers tegenaan lopen, wat er verbeterd kan worden. Dat kunnen ze allemaal gebruiken voor dat uitgebreide gezondheids- en duurzame inzetbaarheidsbeleid.

Maatwerk

Iedere organisatie heeft unieke behoeften. Kies een arbodienst die bereid is om maatwerkoplossingen te bieden die zijn afgestemd op de specifieke behoeften en risico’s van jouw bedrijf en sector.

Bereikbaarheid

Hoe zit het met de bereikbaarheid van de arbodienst? Krijg je vaste contactpersonen die je direct kan bereiken? Of moet je door een keuzemenu en krijg je vervolgens een callcenter medewerker aan de lijn die je bedrijf niet kent?

Gratis hulp bij het vinden van je arbodienst

Het vinden van een goede arbodienst is al snel een tijdrovende klus. Er zijn ontzettend veel aanbieders. Hoe vind je tussen al die kandidaten de juiste partij voor jouw organisatie? HR Navigator helpt je gratis en 100% onafhankelijk bij het vinden van jouw arbo dienst.