Afbeelding
Advertorial

Welke elementen maken een interieur speels en persoonlijk – dus gezellig?

Algemeen 497 keer gelezen

Wat voor woonstijl je er ook op nahoudt, je wilt niet dat deze onpersoonlijk, koud of zakelijk is. Ook in bijvoorbeeld het genre hotel-chique – nu erg populair – is voldoende ruimte voor je eigen smaak. Visite mag gerust zien wie er wonen, maar bovenal is eclectisch, om niet te zeggen ‘gezellig-rommelig’, weer aan een voorzichtige opmars bezig. Hieronder een aantal elementen die daarop aansluiten, en die je wellicht weer op andere ideeën brengen. 

Afwijkende zitmeubels zoals poefen

Een zitmeubel hoeft niet altijd een driezitter of een eetkamerstoel te zijn. Je maakt je woonkamer meer eclectisch wanneer je er ook een of enkele poefen neerzet. Liefst met organische vormen, die een speels effect sorteren. Op gigameubel.nl zie je hier diverse voorbeelden van. Ze doen het ook prima als hocker oftewel voetensteun. Dat is mooi, want naast stijl- en sfeervol moet je woonkamer vooral comfortabel zijn. 


Huiselijke warmte met veel houten meubelstuk

Hout is hotter dan ooit. Menigeen wil af van de anonieme meubels van woonboulevards die iedereen al heeft. Niet zelden zijn die vervaardigd uit niet zo duurzame materialen; ook dat is een beweegreden om op echt hout over te stappen. Op het al genoemde woonplatform Gigameubel doe je inspiratie op met foto’s van talloze houten blikvangers. Mango-, walnoot- of eikenhouten boekenkasten bijvoorbeeld, die stuk voor stuk uniek zijn omdat geen nerf of kwast hetzelfde is. Daarbij geeft elke houttint warmte en sfeer aan een kamer. 

Niet te vergeten: veel groen

Planten die voor plukklare kruiden zorgen in je keuken, een cactus of andere sterke plant in je badkamer en een monstera in je woonkamer: het natuurlijke aspect zorgt voor een ongedwongen sfeer. Je hoeft hier echt geen groene vingers voor te hebben: zoek maar op internet naar ‘makkelijke planten’. 


Retro en vintage accessoires

Je kringloopwinkel en diverse tweedehandswebsites bieden pareltjes die ooit in grote aantallen geproduceerd werden, maar nu als uniek gelden. Denk aan jaren ‘70-keukenhulpmiddelen in felle kleuren, bijna antieke apparatuur of in het oog springende lampen. Retro en vintage details geven een woning meer smoel, dat merk je direct als de visite zo’n accessoire staat te bewonderen.


Jouw favorieten op welke plek dan ook

Een ingelijste (zwart-witte) filmposter uit je jeugd, een wand vol familiefoto’s in verschillende lijstjes, je verzameling elpees op een rijtje of je kookboeken mooi uitgestald in de keuken: laat maar zien wie of wat jouw bezighoudt. Muziek, sport, literatuur, film, ze zeggen veel over je en dat mag gezien worden. Daarbij is dit zogenaamde etaleren weer in de mode. Het maakt een interieur minder geforceerd. Denk eens terug aan de gezellig-rommelige jaren ‘90, toen alles mocht: dat vrije gevoel breng je aan met deze blikvangers.