Afbeelding

Mannen aangehouden na beschieten auto

Algemeen 45 keer gelezen

Lithoijen - Woensdagochtend werd op de JF Kennedybaan de 23-jarige Rotterdamse bestuurder van een personenauto beschoten. De politie startte direct een onderzoek en hield in de loop van de ochtend vier verdachten aan. Ze zitten vast

Rond 08.15 uur werd de auto van de Rotterdammer beschoten, waarbij mogelijk de inzittenden van meerdere auto's betrokken waren. De bestuurder raakte niet gewond, maar kwam als gevolg van de beschieting met zijn auto in aanrijding met een taxibusje en kwam daarna tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De gealarmeerde politie startte direct een onderzoek, waarbij surveillance-eenheden uit de ruime omgeving en een politiehelikopter werden ingezet.

Agenten zagen in de omgeving van 's-Hertogenbosch een vermoedelijk bij het schietincident betrokken auto rijden. Toen ze dat voertuig wilden controleren ging die er vandoor. Er ontstond een achtervolging, die onder andere door de wijk Maaspoort voerde. Uiteindelijk stopte de vluchtauto op de Peperstraat in het Gelderse Gameren en vluchtten twee mannen te voet weg. Tijdens de zoektocht naar dit tweetal kregen agenten de hulp van de bemanning van een politiehelikopter. Die traceerden rond 09.25 uur de twee verdachten in het buitengebied van Nieuwaal waarna ze door politiemensen op de grond werden opgepakt. De verdachten zijn mannen van 35 en 51 jaar. De auto werd in beslag genomen.

In de loop van de ochtend meldde een passant de vondst van een tas met daarin vermoedelijk enkele vuurwapens. Deze tas lag langs de Maaspoortweg in 's-Hertogenbosch ter hoogte van Durendael, waar een technisch- en buurtonderzoek werd gestart. De omgeving werd afgezet. De politie houdt er rekening mee dat deze tas mogelijk uit de vluchtende auto is gegooid. Dit is onderwerp van verder technisch onderzoek. De tas met inhoud werd in beslag genomen.

Terwijl het onderzoek naar het schietincident in volle gang was, meldde rond 09.00 uur oplettende burgers enkele verdachte personen in Oijen. De politie startte onder andere een Burgernet-aktie en ging op onderzoek uit. Naar aanleiding van het Burgernetbericht reageerden meerdere mensen die de verdachte personen hadden gezien. Agenten controleerden vervolgens een 44-jarige en een 51-jarige man, die aan het opgegeven signalement voldeden. Zij bleken in het bezit te zijn van vuurwapens en werden opgepakt. Of deze mannen ook betrokkenheid hebben gehad bij het schietincident of dat er sprake is van een toevallige samenloop van omstandigheden moet uit verder onderzoek blijken.

De recherche in Oss is inmiddels volop bezig met een onderzoek naar hetgeen zich woensdagochtend heeft afgespeeld. Zij doet onderzoek naar de aanleiding en de exacte omstandigheden waaronder het incident heeft plaatsgevonden. Er zijn ongeveer twintig politiemensen bezig met dit onderzoek.

Om duidelijkheid te krijgen wat er woensdagochtend op de verschillende locaties precies is gebeurd, wil de politie graag in contact komen met zoveel mogelijk getuigen. Iedereen die denkt informatie te hebben die kan bijdragen aan het oplossen van dit geweldsmisdrijf wordt met klem opgeroepen te bellen met de politie via 0900-8844. Als u liever anoniem wilt blijven kunt u informatie delen via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

15-01-2014_schietpartij_1.jpg
15-01-2014_schietpartij_2.jpg
15-01-2014_schietpartij_3.jpg 15-01-2014_oijen_1.jpg
15-01-2014_oijen_2.jpg
15-01-2014_oijen_3.jpg