Logo 112brabantnieuws.nl
Manuela Reinders werd vorige week vrijdag aangevallen. De Boxmeerse (39) wordt ook al jaren gestalkt.
Manuela Reinders werd vorige week vrijdag aangevallen. De Boxmeerse (39) wordt ook al jaren gestalkt.

In Boxmeer aangevallen Manuela wordt al jaren gestalkt: 'Voelt alsof hij me in zijn macht heeft'

  •   keer gelezen   Human Interest

BOXMEER | Vorige week vrijdag werd Manuela Reinders aangevallen op het Schilderspad in Boxmeer. Het was een nieuw dieptepunt in een nachtmerrie waaruit de 39-jarige Boxmeerse maar niet wil ontwaken. "Het gaat niet helemaal lekker met me", erkent Manuela, die al jaren wordt gestalkt.

Door Martijn Schwillens

De aanval is inmiddels tien dagen geleden, maar de impact is groot, zegt Manuela. "Ik heb mijn aanvaller niet goed kunnen zien. Ik heb zijn ogen gezien, maar meer niet", vertelt ze. "De politie heeft buurtonderzoek gedaan en mensen gesproken die hem hebben zien lopen en een verdachte auto in de buurt hebben zien staan. Het is hopen dat het ergens toe leidt."

'Vermoed een verband'
Ze heeft het vermoeden dat de aanval werd uitgevoerd door de man die haar al jarenlang stalkt. "Door ene Gerben", vertelt ze. "Natuurlijk vermoed ik een verband, maar wellicht staat dit incident op zichzelf. Ik heb er last van en ben vermoeid."
Het eerste contact met haar stalker dateert van een paar jaar geleden. "Ik kreeg met het UWV te maken en kort erop ontving ik een mail met heel veel persoonlijke details over mijn persoon. In eerste instantie negeerde ik die mail, maar later kwamen er ook beledigingen richting mijn kinderen bij. Mijn eigen sociale kringetje is overzichtelijk, dus ik weet dat hij van buiten moet komen. Gezien de inhoud van de mails, moet hij bij de UWV of overheid werken."

Nude pics en bedreigingen
Manuela toont de berichten die ze de voorbije weken van 'Gerben' heeft gehad. Die maken duidelijk dat de Boxmeerse door haar stalker kan rekenen op nude pics, (doods)bedreigingen en diverse opmerkingen, uiteenlopend van liefkozend tot haatdragend. 'Ik ben verliefd op je', is onder meer te lezen. "Maar ik weet niet eens hoe hij eruit ziet. Dat heb ik 'm ook laten weten. Ik weet ook niet of al die berichtjes daarop betrekking hebben. Ook word ik met grote regelmaat gebeld door een privénummer, maar ik neem allang niet meer op", zucht ze. Een nieuw dieptepunt doet zich dit voorjaar voor als haar stalker weet in te loggen bij 'Mijn Belastingdienst' en haar achternaam aanpast. "Hij paste mijn achternaam aan van Reinders in Hersterf. Natuurlijk heb ik direct hierop de belastingdienst gebeld, want hij had hierdoor toegang tot al mijn persoonlijke gegevens, maar ook over die van mijn ouders en mijn kinderen", vervolgt ze. "Alle mailtjes, foto's en appjes liggen bij de politie en het Openbaar Ministerie. Afgelopen maart kreeg ik een brief van het OM dat ze een strafrechtelijke onderzoek zouden beginnen, maar sindsdien heb ik niets meer gehoord en zijn we weer helemaal terug bij af. Ik ben enorm teleurgesteld, want voor mijn gevoel is er helemaal niets gedaan met alles wat ik ze gegeven heb. Je moet je in Nederland beschermd kunnen voelen. Dat is bij mij niet het geval."

Impact is groot
Het liefst zou Manuela verder gaan met haar leven, maar de impact is groot. "Je zit in angst en onzekerheid. Van de vrolijke Manuela van vroeger is niets meer over. Het heeft veel ook effect op mijn gezin. Mijn kinderen zijn heel beschermend geworden. Ze zien mij lijden. Ik werkte vroeger erg veel als zelfstandige, maar ik kan niets meer ondernemen. Je leven wordt heel anders ingedeeld. Het voelt alsof je stalker je in zijn macht heeft. Ik heb hier heel veel last van. Gelukkig komt Slachtofferhulp binnenkort langs. Ik overweeg te verhuizen, maar ik weet ook niet of dat iets helpt, omdat hij toch zo kan achterhalen waar ik woon. Dit is onmenselijk en ondraaglijk. Ik wil gewoon dat het stopt", vertelt Manuela tot slot.

Meer berichten