Logo 112brabantnieuws.nl
Davy Balkum zamelt geld in voor behandeling van zijn zieke moeder.
Davy Balkum zamelt geld in voor behandeling van zijn zieke moeder.

Ingezamelde flessen voor goede doel gestolen in Mill

  •   keer gelezen   Opmerkelijk

MILL/WELLERLOOI | Op dit moment is Davy van Balkum uit het Limburgse Wellerlooi ook in Mill geld aan het inzamelen voor een behandeling voor zijn moeder. Dit doet hij door het inzamelen van lege flessen met statiegeld. In Mill staan hiervoor speciale bakken bij Berends Bloemsierkunst en de familie Van Balkum. Helaas werd maandag ontdekt dat uit de speciale bak aan de Leeuwerikstraat flessen zijn gestolen.

Het geld is nodig voor een behandeling voor Jeannette van Balkum. Dit om er voor te zorgen dat zij niet verder zal verslechteren als gevolg van haar ziekte. Zij heeft PPMS (Primair Progressieve Multiple Sclerose). Behandeling hiervoor is mogelijk, maar niet in Nederland. Zij zal hiervoor naar het buitenland moeten, waarbij de kosten kunnen oplopen tot 100.000 euro. Dit wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. En alsof dat nog niet genoeg was, werd vorig jaar alvleesklierkanker vastgesteld bij Davy's vader en ex-Millenaar Toon.

Flessenactie
Davy is echter niet bij de pakken neer gaan zitten en inmiddels gestart met een crowdfunding. Er is momenteel een flesseninzamelingsactie lopende. Ook in Mill zijn flessen in te leveren. Dat kan bij de familie Van Balkum aan de Leeuwerikstraat 88 en Berends Bloemsierkunst, Hoogstraat 5.

Ondersteunen
Iedereen die meer wil weten over deze familie, of hun actie financieel wil ondersteunen, kan een bedrag overmaken via de website http://jetontour.jimdo.com.

Meer berichten