Burgemeester Fränzel neemt maatregelen tegen drugsoverlast | Kliknieuws
Logo 112brabantnieuws.nl

Burgemeester Fränzel neemt maatregelen tegen drugsoverlast

  •   keer gelezen   Politie

VEGHEL | In een woning aan De Bunders en aan het Heilig Hartplein in Veghel zijn harddrugs aangetroffen. Burgemeester Marcel Fränzel heeft direct maatregelen genomen en de eigenaren van de panden opgedragen het huurcontract met de betreffende bewoners te beëindigen.

"Het beleid is helder. Wij tolereren criminele handel in drugs en drugsoverlast niet. Als in een pand in Veghel (hard)drugs worden aantroffen, dan nemen wij direct maatregelen. De eigenaren van de panden waren in dit geval geen verdachten. In het pand aan het Heilig Hartplein zijn meerdere huurders. Zij waren niet betrokken. Het huurcontract met de betreffende bewoner is direct opgezegd", aldus burgemeester Marcel Fränzel. 

Opiumwet
In de gemeente Veghel wordt direct opgetreden als in een woning (hard)drugs worden aangetroffen. Dit op basis van vastgesteld gemeentelijk beleid en op basis van artikel 13b van de Opiumwet. Deze wet, ook wel bekend als de Wet Damocles, biedt de burgemeester onder meer de mogelijkheid drugspanden te sluiten.   

Meld drugsoverlast
De hulp van inwoners helpt bij het tegengaan van drugsoverlast. Ervaart u drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844. Anoniem blijven? Neem contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie. Deelnemen aan het Buurt Informatie Netwerk Veghel, www.binveghel.nl, kan ook.

Meer berichten