Halt-verwijzing bij vuurwerkoverlast door minderjarigen | Kliknieuws
Logo 112brabantnieuws.nl

Halt-verwijzing bij vuurwerkoverlast door minderjarigen

  •   keer gelezen   Politie

VEGHEL | Rond de jaarwisseling kan vuurwerk overlast tot gevolg hebben. De gemeente Veghel heeft zich voorbereid om die overlast te verhinderen of tot een minimum te beperken. Afvalbakken worden afgeschermd en er worden afzakken beschikbaar gesteld. Verder zijn de BOA's bevoegd jeugdige overtreders (tussen de 12 en 18 jaar) door te verwijzen naar Halt.

De politie en de BOA's bezoeken vanaf 28 december verschillende hotspots waar mogelijk vuurwerk wordt afgestoken. Zij komen bovendien, in samenwerking met de politie, direct in actie als er meldingen binnen komen. De gemeente Veghel neemt ook maatregelen om ervoor te zorgen dat vuurwerkresten snel verwijderd worden. De meeste ongevallen met vuurwerk gebeuren op Nieuwjaarsdag doordat vuurwerk opnieuw wordt afgestoken. De slachtoffers zijn meestal jongeren tussen de 10 en de 19 jaar.

Vuurwerkafval
De gemeente vraagt ook aan inwoners van Veghel om vuurwerkafval direct te verwijderen. Via de plaatselijke vuurwerkverkoopadressen worden speciale afvalzakken beschikbaar gesteld. Deze kunnen in de maand januari gratis bij de gemeentelijke milieustraat worden afgeleverd. Bij schades in het publieke domein doet de gemeente overigens aangifte. Als de daders bekend zijn, worden de kosten van schade verhaald.

Overlast
Dit jaar mag vanaf dinsdag 29 december vuurwerk verkocht worden. Het vuurwerk mag op donderdag 31 december vanaf 18.00 uur tot 02.00 uur afgestoken worden. Overlast melden kan via: 0900 – 8844.

Meer berichten