Logo 112brabantnieuws.nl
Schipper ongeval op de Maas bij Grave aangehouden. (foto: SK-Media)
Schipper ongeval op de Maas bij Grave aangehouden. (foto: SK-Media)

Schipper ongeval op Maas bij Grave aangehouden; waterpeil blijft laag

  •   keer gelezen   Politie

GRAVE | De politie heeft vrijdagmorgen in het ziekenhuis een 52-jarige man uit Slowakije aangehouden. De man is de schipper van het schip dat in de nacht van donderdag op vrijdag een aanvaring had met een stuw op de Maas bij Grave.

De politie doet verder onderzoek naar de oorzaak van deze aanvaring. Daarbij worden ook specialisten in gezet van de Landelijke Eenheid voor het technisch onderzoek aan het schip. De schipper werd aangehouden voor verder verhoor. Bij hem is ook een bloedmonster afgenomen om vast te kunnen stellen of er mogelijk sprake was van alcoholgebruik.

Problemen
Zes schuiven van de Graafse sluis zijn beschadigd. Sinds het ongeluk is het scheepvaartverkeer op de Maas stilgelegd omdat de sluis gesloten moest worden. Dit heeft ertoe geleid dat het waterpeil in de Maas tussen Sambeek en Grave over een lengte van 25 kilometer met bijna drie meter is gezakt. Jachthavens zijn deels drooggevallen. Hierdoor komen woonboten scheef te hangen. In het ongunstigste geval blijft het waterpeil nog twee weken extreem laag.
De Thompsonbrug boven de sluis in Grave is inmiddels weer vrijgegeven voor doorgaand verkeer.

Meer berichten