Gezochte Veghelaar opgepakt voor diefstal van zestig monitoren | Kliknieuws
Logo 112brabantnieuws.nl
De Duitse chauffeur die in zijn cabine lag te slapen werd wakker gemaakt.  Hij had niets gemerkt van de diefstal. 
De Duitse chauffeur die in zijn cabine lag te slapen werd wakker gemaakt. Hij had niets gemerkt van de diefstal. 

Gezochte Veghelaar opgepakt voor diefstal van zestig monitoren

  •   keer gelezen   Politie

KERKRADE | De politie heeft in de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 januari, langs de A76 bij Kerkrade, een 34-jarige man uit Veghel aangehouden voor de diefstal of heling van ongeveer zestig computermonitoren uit een Duitse vrachtwagen. De man werd ook nog gezocht als verdachte voor een diefstal met geweldpleging en poging tot doodslag.

Agenten van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen rond 01.00 uur op de A76 ter hoogte van de parkeerplaats Langeveld een bestelbus rijden. Bij controle van de bus bleek dat de bestuurder gesignaleerd stond. Het Openbaar Ministerie verzocht de opsporing, aanhouding en voorgeleiding van de 34-jarige man uit Veghel. De bestelbus lag vol met dozen met computermonitoren. De chauffeur verklaarde dat hij de monitoren in Duitsland had gekocht maar niet in het bezit was van een factuur. De man werd aangehouden en de bus met lading werd voor nader onderzoek in beslag genomen. 

Halve manen
Nadat de bus was weggevoerd stelden andere medewerkers van de Landelijke Eenheid een onderzoek in op de nabij gelegen parkeerplaats Tienbaan. Daar zagen de agenten een Duitse trekker met oplegger staan met een openstaande rechter laaddeur. Bij nader onderzoek bleek deze oplegger geladen te zijn met dezelfde monitoren als eerder in de bestelbus zijn aangetroffen. De pallets bij de deur waren echter leeg. In het rechter zeil van de oplegger waren drie halve manen gesneden. Vermoedelijk gemaakt om de aard van de lading te bekijken. De Duitse chauffeur die in zijn cabine lag te slapen werd wakker gemaakt. Hij bevestigde dat ongeveer zestig monitoren verdwenen waren en deed aangifte van diefstal. Hij had niets gemerkt van de diefstal. 

Meer berichten