Logo 112brabantnieuws.nl
Man uit Cuijk (49) opgepakt voor schietincident met 11-jarig slachtoffer in 2011.
Man uit Cuijk (49) opgepakt voor schietincident met 11-jarig slachtoffer in 2011.

Alsnog aanhouding voor schietincident met slachtoffertje (11) in Cuijk in 2011

  •   keer gelezen   Politie

CUIJK | De politie heeft vanmiddag bekend gemaakt dat op dinsdag 7 februari een 49-jarige man uit Cuijk is aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietincident op oudjaarsavond 2011 aan de Vuurijzerstede, toen een 11-jarige jongetje zwaargewond raakte na te zijn geraakt door een kogel.

Op zaterdagavond 31 december 2011 kreeg de politie omstreeks 18.20 uur een melding binnen van een zwaargewond 11-jarig jongetje uit Cuijk aan de Vuurijzerstede. Er werd vermoed dat hij gewond was door vuurwerkgeweld. Na onderzoek bleek het jongetje te zijn geraakt door een kogel. Het slachtoffertje raakte zeer ernstig gewond, maar overleefde gelukkig. Ondanks uitgebreid onderzoek van de politie werd de dader nooit aangehouden. Wegens gebrek aan verdere aanknopingspunten werd het onderzoek in november 2012 gestopt. 

Anonieme tip
Medio 2016 kwam bij de politie echter een nieuwe (anonieme) tip binnen. Daarop werd opnieuw een rechercheteam samengesteld en uitgebreid onderzoek verricht. Dit leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de een 49-jarige Cuijkenaar. De politie heeft vorige week op twee plaatsen in Cuijk doorzoekingen verricht waarbij verschillende wapens en munitie zijn aangetroffen en in beslag genomen. In afwachting van technisch sporenonderzoek door het NFI is de verdachte voorlopig in vrijheid gesteld. Hij blijft wel verdachte. 

Meer berichten