Afbeelding

Landelijke oplichter op bijzondere manier aangehouden

Politie 3.012 keer gelezen

SCHIJNDEL | Het wijkteam Schijndel en het team Coördinatie Executie Taken (CET) heeft op 3 augustus een landelijk actieve oplichter in Schijndel aangehouden. De man, die geweld niet schroomt, werd gezocht door politie en Justitie. Hij moet nog een gevangenisstraf uitzitten van 730 dagen en had zich onlangs schuldig gemaakt aan ernstige bedreigingen aan het adres van zijn ex-partner en stalking.

Het wijkteam Schijndel en het team Coördinatie Executie Taken (CET) gingen samen de uitdaging aan om de 38-jarige voortvluchtige op te sporen. Er werden diverse middelen ingezet, zoals het aftappen van zijn mobiele telefoon, om te achterhalen waar hij verbleef. Al snel werd duidelijk dat hij enige tijd in het buitenland had gezeten. Eind juli lieten de gegevens zien dat hij weer in Nederland was.

Berging
Begin augustus kreeg het team in beeld in wat voor auto hij zich verplaatste en kon een speciale unit, een 'baken', onder zijn auto worden geplaatst. Dankzij deze baken kon de aanhoudingseenheid van de politie hem op 3 augustus aanhouden in de berging van het appartement van een familielid in Schijndel. Inmiddels zit hij achter slot en grendel in de gevangenis in Grave.