Logo 112brabantnieuws.nl
De politie informeert bij twee gedupeerde voetballers naar wat er allemaal is meegenomen.
De politie informeert bij twee gedupeerde voetballers naar wat er allemaal is meegenomen.
UPDATE

Dieven bij Blauw Geel op heterdaad betrapt en geboeid afgevoerd

  •   keer gelezen   Politie

UPDATE:

De politie heeft aan de achterzijde van het sportpark een personenauto aangetroffen met daarin gestolen goederen. Er was een directe link tussen de verdachten en de auto. Het voertuig is in beslag genomen. De verdachten zitten nog altijd vast voor verder onderzoek.

VEGHEL | Voor het tweede weekend op rij dachten twee dieven spullen te kunnen stelen van voetballers van Blauw Geel. Dit keer mislukte dat door een aantal oplettende spelers die stonden te trainen. De dieven werden op heterdaad betrapt.

"We werden getipt dat er twee jongens met een tas rondliepen bij Blauw Geel. Ze gedroegen zich vreemd en hadden een capuchon op. Daarvoor hadden we deze twee jongens ook al zien lopen. Onze trainer zei 'loop er maar achteraan'. Toen begonnen die mannetjes te rennen en wisten we genoeg. Ze probeerden nog weg te komen, maar dat mislukte gelukkig. Op het zandpad werden ze gepakt", laat een getuige weten. De tas zat vol met schoenen en andere kledingstukken. Het waren afgelopen donderdag vermoedelijk andere daders dan de week ervoor.

Geboeid afgevoerd
De dieven, twee jongens van 15 jaar en 19 jaar uit Veghel, zijn enige tijd opgesloten geweest in de kleedkamers van de Veghelse voetbalclub totdat de politie arriveerde. De politie heeft wat verklaringen afgenomen en de jongens geboeid afgevoerd. "De jongens worden verdacht van diefstal uit kleedkamers. Ze zitten vast. Er is in elk geval geconstateerd dat er spullen waren verdwenen, maar het onderzoek moet nu uitwijzen dat dit tweetal daar ook verantwoordelijk voor is. We zijn nog in afwachting van de officiële aangiftes. Natuurlijk nemen we eerdere diefstallen bij Blauw Geel mee in ons onderzoek", aldus een woordvoerder van de politie.

Geschrokken
De voorzitter van Blauw Geel Edwin van de Boom laat weten geschrokken te zijn, maar hij is vooral blij. "Mooi dat deze jongens gepakt zijn. We gaan samen met de politie in gesprek. Uiteraard verlenen we onze medewerking aan het onderzoek. Tevens hebben we camerabeelden in ons bezit."

Meer berichten