Logo 112brabantnieuws.nl
UPDATE

Opnieuw 'gele hesjes' demonstratie in Veghel

  •   keer gelezen   Politie

UPDATE: 

Voor de tweede dag op en rij staan er mensen met gele hesjes op het viaduct over de A50 ter hoogte van Veghel-Noord. Vijf personen trotseerden de kou. "We zijn het zat", aldus Mitchel Smits, één van de demonstranten. Zie hieronder een uitgebreide reactie van Mitchel.

Ook dit keer kwam de politie poolshoogte nemen.


VEGHEL | Ongeveer tien personen hebben dinsdagmiddag rond 16.00 uur gedemonstreerd op het viaduct over de A50 ter hoogte van Veghel-Noord. De mensen, gehuld in gele hesjes, demonstreerden vermoedelijk tegen de hoge brandstofprijzen.

De demonstranten hebben een vlag opgehangen aan de railing van het viaduct. Op de vlag stond 'Nederland in nood'. De politie kwam ter plaatse. Ze hebben de demonstranten aangesproken maar hoefde niet weg.
Op de A50 hadden automobilisten geen last van de demonstranten die aandacht trokken van de weggebruikers. 

Mitchel Smits, één van de demonstranten, reageerde als volgt:
"We zijn het zat, dat ze ons 'de burgers van het land' aan het uitmelken zijn door te hoge belastingen waar we nooit meer iets van zien. We betalen met zijn alle bijna 1 miljard euro per maand als het niet meer is. Oudere met een te laag pensioen, ziekenhuizen verdwijnen, scholen met een leraren tekort, medicijnen die uit de ziektekosten worden gehaald. Kortom we zijn het zat dat er niet naar ons geluisterd wordt. De hele poppenkast in Den Haag moet stoppen. Wij staan op voor de burgers in Nederland." 

Meer berichten