Logo 112brabantnieuws.nl
Meerdere automobilisten hinderden hulpverleners na diverse aanrijdingen op de A73.
Meerdere automobilisten hinderden hulpverleners na diverse aanrijdingen op de A73. (Foto: SK-Media.nl)

Hulpverleners A73 gehinderd: automobilisten op de bon

  •   keer gelezen   Politie

CUIJK | Een tiental automobilisten kunnen de komende weken rekenen op een hoge bekeuring. Zij slipten vrijdag op de A73 tussen Boxmeer en Malden langs politie en hulpverleners die bezig waren met meerdere aanrijdingen op de snelweg. De politie constateerde de overtredingen en schreef meerdere boetes 'op kenteken'.

Volgens de politie 'werd door passanten over de vluchtstrook en over een wit puntstuk gereden. Bij dat laatste reden er voertuigen soms tussen de hulpverleners door om zo nog net even snel de afgesloten op/afrit te nemen'. "Aanrijdend en tijdens de afhandeling van deze incidenten zijn wij en andere hulpverleners diverse keren gehinderd", aldus de politie.

Hoge boetes
Automobilisten werden niet ter plekke aan de kant gezet, maar de overtredingen werden na constatering 'op kenteken opgemaakt'. Wie over het witte puntstuk is gereden, kan alvast rekenen op een geldboete van 249 euro. Wie daarbij ook over de vluchtstrook heeft gereden, moet rekening houden met een nog hogere boete. Het sanctiebedrag wordt echter bepaald door de Officier van Justitie.

Meer berichten