Logo 112brabantnieuws.nl
Na een klopjacht heeft de politie in Grave twee mannen met geweren aangehouden.
Na een klopjacht heeft de politie in Grave twee mannen met geweren aangehouden. (Foto: De Maas Driehoek)

Mannen met geweren na klopjacht opgepakt in Grave

  •   keer gelezen   Politie

GRAVE | Bewoners van de Boreel de Mauregnaultstraat en Elisabethstraat in Grave kregen dinsdag de schrik van hun leven toen twee gewapende mannen zich ophielden in hun straat. Het tweetal kon door de politie worden aangehouden. "Ik ben me rot geschrokken", vertelt een ooggetuige.

Bewoners van beide straten werden rond 16.00 uur opgeschrikt door de aanwezigheid van meerdere politieagenten die op zoek waren naar twee mannen die kort daarvoor met een geweer op zak waren gezien bij een nabijgelegen supermarkt en op straat. Eén man kon al snel worden aangehouden, de ander werd na een korte klopjacht opgepakt. Hiervoor werd een flat doorzocht. Daar werd een vuurwapen gevonden. Ook werd een blauwe Peugeot meegenomen door de politie.
Een supermarktklant had gezien dat een van de mannen een geweer had en waarschuwde de politie. "Van alle kanten kwam er politie aan en schreeuwden naar één van de mannen dat hij moest gaan liggen. We zagen de politie wel voor onze deur staan, maar ze lieten ons gewoon de straat in lopen", vertelt een getuige, die anoniem wil blijven.

Meer berichten