Vier Veghelaren aangehouden na schietpartij en achtervolging | Kliknieuws
Logo 112brabantnieuws.nl

Vier Veghelaren aangehouden na schietpartij en achtervolging

  •   keer gelezen   Politie

VEGHEL | In het onderzoek naar de schietpartij op zondagavond in Veldhoven, werden in de loop van maandag nog eens twee mannen aangehouden. Al eerder hield de politie vijf verdachten aan. De aangehouden verdachten zijn vier mannen uit Veghel (27, 33, 43 en 43 jaar) en drie mannen uit Veldhoven (20,21 en 55 jaar). 

Ook deze laatste aangehouden verdachten worden er van verdacht betrokken te zijn geweest bij de ruzie en de schietpartij van zondagavond. Naar de achtergrond van dit incident en naar de rol van elke aangehouden verdachte wordt nog volop onderzoek gedaan door de recherche in Eindhoven. De vijf verdachten die al eerder werden opgepakt zitten nog vast. "De aangehouden verdachten zijn vier mannen uit Veghel (27, 33, 43 en 43 jaar) en drie mannen uit Veldhoven (20, 21 en 55 jaar). Omdat we er vooralsnog vanuit gaan dat er meerdere voertuigen en personen betrokken zijn geweest, sluiten we nog meer aanhoudingen niet uit", aldus de politie. 

Meerdere gewonden
Zondagavond rond 22.15 uur kwamen bij de politie meldingen binnen dat er werd geschoten in de omgeving van de Houtwal. Buurtbewoners spraken over wildwesttaferelen. Meerdere auto's zouden elkaar hebben achtervolgd van de Houtwal in de richting van Veldhoven. Daarbij is meerdere keren geschoten. Op de Traverse reden de auto's op elkaar in en komen tot stilstand. Meerdere mensen zouden vervolgens weggevlucht zijn uit de auto's. Als agenten ter plaatse komen treffen ze in de auto nog één gewonde man aan. Ook op de Heerbaan wordt even later een auto aangetroffen. Daarin zit eveneens een gewonde man. Ook deze auto en man lijken bij het incident betrokken te zijn. Korte tijd later melden zich drie mannen op het politiebureau in Veldhoven. Eén van hen heeft een schotwond. Alle drie zijn zij naar het ziekenhuis overgebracht. Een van de mannen werd al snel uit het ziekenhuis ontslagen en ingesloten op het politiebureau.

Drugslab
In een woonwijk in Veldhoven is dinsdag door de politie een drugslab aangetroffen. Experts doen onderzoek naar welke mogelijk gevaarlijke stoffen er aanwezig zijn. Het drugslab is mogelijk nog actief. Het is niet bekend of er een verband is met de schietpartij die zondagavond in Veldhoven plaatsvond.

Eventuele getuigen kunnen zich alsnog melden. Bel met de districtsrecherche in Eindhoven via 0900-8844. Anoniem tippen kan via de M-lijn: 080-7000.

Meer berichten