84-jarige vermiste man eindelijk gevonden | Kliknieuws
Logo 112brabantnieuws.nl

84-jarige vermiste man eindelijk gevonden

  •   keer gelezen   Politie

SINT-OEDENRODE | Na dagen intensief zoeken op de Dommel tussen Sint-Oedenrode en Liempde is woensdagavond de 84-jarige vermiste Rooienaar gevonden. Een landelijke eenheid met speurhond vond de man tussen 20.30 uur en 21.00 uur binnen een straal van 100 meter van waar de man is uitgegleden.

Het blijkt maar weer hoe onvoorspelbaar een rivier kan zijn. De hulpdiensten hadden allerlei theorieën losgelaten op de eventuele plek waar de man zou kunnen zijn. De vindlocatie is dichterbij dan ze hadden verwacht, hoewel op die plekken ook goed gezocht is. "De inzet van een speurhond leidde gisteravond uiteindelijk tot het aantreffen van de overleden vermiste man, op korte afstand van de plek, waar hij kennelijk in het water terecht was gekomen", aldus de politie.
Drie dagen lang zochten politie (met speciale eenheid), brandweer en Waterschap de Dommel het Dommelwater af om de man te vinden. Zaterdag gleed hij uit bij het tuinieren ter hoogte van verzorgingstehuis Odendael. Dat was in een onbewaakt moment. Op zondag werd de man als vermist opgegeven. Na onderzoek bleek dat hij in de Dommel moest zijn gevallen. Vanaf maandagochtend werd mens en materieel ingezet om hem te vinden. Daarna is drie dagen lang zeer intensief gezocht tot de politie uiteindelijk de verlossende woorden tot de familie uit kon spreken. Zij zijn inmiddels op de hoogte gebracht. "Wij wensen de familie en bekenden heel veel sterkte met dit grote verlies", laat de politie weten. 

Meer berichten