Logo 112brabantnieuws.nl

Hoge boetes bij lasercontrole

  •   keer gelezen   Politie

VEGHEL | De Zijtaartse wijkagent kreeg van bewoners die de buurt wonen van de Jekschotstraat in Zijtaart meldingen over een onveilige situatie die ontstaan was in verband met wegwerkzaamheden en fietser/bromfietsers die op de rijbaan moeten rijden. De politie hield daar vrijdagavond een lasercontrole.

Het fietspad wordt gerenoveerd en de fietsers/bromfietser moeten op de rijbaan rijden. Door de gemeente zijn vele borden geplaatst met daarop de tekst '30' en 'fietsers/bromfietsers op rijbaan'. Hierdoor word duidelijk aangegeven dat er wegwerkzaamheden zijn en fietser/bromfietsers op de rijbaan rijden. Doordat er meerdere bochten in de weg zitten en het ook een lange rechte weg is, wordt de snelheid snel opgevoerd en daardoor onoverzichtelijke en gevaarlijk voor de fietser/bromfietsers.

Onveilige situatie
"Vrijdagavond zijn wij gaan kijken en zagen inderdaad een onveilige situatie. Fietsers/bromfietsers rijden over de rijbaan zonder verlichting en automobilisten hielden zich niet aan de snelheid van 30 kilometer per uur. Daarom hebben wij een lasercontrole uitgevoerd", zo laat de politie weten. 

560 euro
Er werden vier automobilisten bekeurd met als hoogst gemeten snelheid 71 kilometer per uur. Dit is met een correctie van drie kilometer 68 kilometer per uur. Dit betekent 38 kilometer te hard. De automobilist kreeg een bekeuring van 560 euro. Ook werden twee fietsers bekeurd voor het niet voeren van verlichting. Zij kregen een bekeuring van 55 euro.

De komende tijd gaat er meer gecontroleerd worden op de Jekschotstraat in Zijtaart.

Meer berichten