Logo 112brabantnieuws.nl

Koperdief aangehouden dankzij camerabeelden

  •   keer gelezen   Politie

VEGHEL | De politie kreeg dinsdag een melding vanaf het Middegaal in Veghel. Een bewoner had via zijn camerasysteem een man op zijn terrein gezien die hij herkende als de man die een dag eerder koper had gestolen. Hij aarzelde niet en reed direct samen met zijn collega naar het pand en trof de man aan. Vervolgens belde hij 112.

“Toen wij aankwamen zagen wij dat ze in gesprek waren. We bekeken de camerabeelden. Gelukkig waren het goede beelden en was de persoon duidelijk te herkennen”, aldus de politie. Doordat de diefstal een dag eerder plaats vond, is het geen heterdaadje. “Wij moeten dan contact op nemen met de Officier van Justitie en zij moet bevel geven voor aanhouding buiten heterdaad. Gelukkig kregen wij dit bevel en konden wij de verdachte aanhouden voor diefstal”, meldt de politie. De camerabeelden zijn in deze zaak heel belangrijk. Zonder camerabeelden of getuigen wordt het heel lastig om een verdachte veroordeeld te krijgen.

Camerasystemen
De politie vervolgt: “Wij als politie maken veel gebruik van camerabeelden. Beelden liegen niet. Soms is het belangrijk om voor een politieonderzoek camerabeelden van particulieren of bedrijven op te vragen. Het is voor ons daarom ook belangrijk om op voorhand al te weten of je een camerasysteem hebt en wat je beeld is. Dit scheelt een hoop werk en dit kan het onderzoek versnellen.”
Camerasystemen kunnen hier worden aangemeld

Meer berichten