Meerdere auto's brandden in januari af.
Meerdere auto's brandden in januari af. Foto: SK-Media

Nijmegenaar (31) vast na reeks brandstichtingen E-bikeshop

Politie 920 keer gelezen

CUIJK/NIJMEGEN | Een 31-jarige man uit Nijmegen is woensdag aangehouden voor betrokkenheid bij een reeks brandstichtingen en andere incidenten in Cuijk en Nijmegen bij de eigenaren van een E-bikeshop die in de beide plaatsen is gevestigd. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

In januari van dit jaar werden in Cuijk diverse branden gesticht in voertuigen en een bedrijfspand. In mei en juni van dit jaar waren er opnieuw een aantal branden in Cuijk en deze keer ook in Nijmegen. In oktober werden ook twee woningen beschoten in Cuijk en Nijmegen. Bij al deze incidenten raakte gelukkig niemand gewond.

Onderzoek
De incidenten zijn klaarblijkelijk gericht tegen de eigenaren van een E-bikeshop en mensen uit hun omgeving. Daarom werd een speciaal rechercheteam op het onderzoek gezet. De diverse zaken zijn gebundeld en worden door de districtsrecherche van Den Bosch in samenwerking met de collega’s uit Nijmegen onder de loep genomen. Dat leidde uiteindelijk tot de eerste aanhouding.

Verdachte
De verdachte is een 31-jarige man uit Nijmegen. “Hij werd aangehouden in een woning in die plaats, waar hij op dat moment verbleef. Deze woning en het eigen woonadres van de verdachte werden doorzocht. Daarbij zijn diverse zaken in beslag genomen die ons hopelijk verder kunnen helpen in het onderzoek. De 31-jarige man wordt verdacht van betrokkenheid bij brandstichtingen”, laat de politie weten.
Het onderzoek naar de reeks incidenten is in volle gang. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. De stand van dit onderzoek laat het echter op dit moment niet toe daar meer over te zeggen. Wie informatie over deze zaak heeft kan deze delen met de politie via het tipformulier of via de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Eventueel gegarandeerd anoniem tippen kan via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.